Земельний ресурс - один з найперспективніших резервів для громад

Земельний ресурс - один з найперспективніших резервів для громад

Децентралізація
Укрінформ

Земельний ресурс є одним з найперспективніших резервів для збільшення власних надходжень у громадах.

Про це заявила радник з питань місцевих фінансів Хмельницького Центру розвитку місцевого самоврядування Програми "U-LEAD з Європою" Наталія Любченко, повідомляється на сайті Хмельницького ЦРМС.

«Частка податку на майно та місцевих зборів становить в середньому 16% від власних надходжень по громадах нашої області. І все це майже виключно плата за землю, яка, як відомо, складається з земельного податку та орендної плати. Адже надходження від оподаткування нерухомого майна зовсім незначні. Тому земельний ресурс є одним з найперспективніших резервів збільшення власних надходжень для громад", - сказала вона.

Любченко додала, що налагоджена взаємодія землевпорядника та фінансиста в громадах сприяє підвищенню ефективності використання земельних ресурсів та збільшенню власних надходжень до місцевого бюджету.

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

 Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-