Стилус: минуле, сьогодення і майбутнє

Стилус: минуле, сьогодення і майбутнє

Укрінформ

iPhone 11 Pro ще не вийшов, але вже встиг викликати бурю емоцій у шанувальників сучасних технологій. І мова йде не тільки про квадратну камеру, недавно з'явилися чутки про те, що нова модель отримає підтримку стилуса.

Функціонал

Коли телефони з сенсорним екраном тільки почали з'являтися, без стилуса було просто не обійтися. Адже тачскріни тих часів реагували не на дотик, а на натискання — і спеціальна ручка дозволяла зробити це максимально точно і швидко.

Але роки йшли, екрани в смартфонах ставали більше, сенсор почав краще розуміти команди, так що від стилусів стали поступово відмовлятися. Більшість нових гаджетів випускають без них, і це легко пояснити: аксесуар займає додаткове місце, його необхідно постійно ховати і виймати, крім того, з ним не можна задіяти одразу кілька точок на екрані. Ігри та сучасні програми заточені під пальці, а не ручку. Та й втрата аксесуара — звичайна справа.

Проте, є у стилусів ряд переваг:

  • Збереження привабливого і охайного зовнішнього вигляду дисплея. Навіть чисті пальці бруднять глянсовий екран. І не потрібно бути нечупарою — відбитки залишають і вимиті руки. Стилус допомагає боротися з цією проблемою. З ним гаджет буде виглядати стильно і привабливо в будь-якій ситуації.
  • Простота роботи з дрібним текстом. Тонким стилусом простіше потрапляти на невеликі клавіші. Незважаючи на збільшення дисплея, безрамкових гаджетів і постійну модернізацію сенсора, навіть зараз часто доводиться виправляти помилки, якщо набирати повідомлення пальцями. Смартфон зі стилусом добре підійде для конспектування і заміток.
  • Можливість малювати і робити креслення. Звичайно, професіонали використовують спеціальне обладнання (або, в крайньому випадку, планшети). Але для навчання або аматорської творчості такий аксесуар стане в нагоді.

Чого чекати в майбутньому

Будуть смартфони Apple підтримувати стилус? Що ж, це ми дізнаємося лише після презентації нової лінійки яблучних гаджетів. Американський виробник вміє дивувати користувачів, і якщо iPhone 11 Pro вийде зі стилусом, ручка буде не просто стильним аксесуаром, а отримає ряд корисних функцій. Поки ж можна придбати вже існуючі смартфони з таким аксесуаром на сайті Comfy.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-