«Школа безпеки» Бородянського центру соціально-психологічної реабілітації населення

«Школа безпеки» Бородянського центру соціально-психологічної реабілітації населення

Укрінформ

Ну ось і дочекалися – завтра літо! Канікули дають старт сезону оздоровлення. І яким би воно не було, організованим чи неорганізованим, головний фактор – безпека дітей. Юні волонтери «Школи безпеки» Бородянського центру соціально-психологічної реабілітації населення, що належить до сфери управління Служби, наполегливо готувалися до цієї пори, накопичували багаж знань і навичок, щоб літні пригоди з однолітками були безпечними. У цьому їм допомагали волонтери-атовці.

Розпочинаючи під керівництвом тренера-соціального педагога Максима Мельніченка та досвідчених волонтерів-атовців, таких як Дмитро Покидько та Віталій Івахненко, з орієнтування за компасом і картою, вправного користування молотком і сокирою, розкладання багаття, приготування справжнього козацького кулешу та безпечного поводження з вогнем, – діти гартувалися психологічно, що надзвичайно важливо при виникненні будь-якої надзвичайної ситуації.

Сьогодні учасники групи «Школа безпеки» готові об’єднати свої зусилля в командній роботі. На власному досвіді вони переконалися, що діючи чітко й злагоджено можна і намет збудувати, й переправу через рівчак налаштувати.

Кожен із них на практичних заняттях спробував себе у ролі лідера й уміє визначати пріоритетні завдання та організовувати інших на їх виконання. Вони розуміють, до якої трагедії може призвести неправильна оцінка небезпеки, безвідповідальність, паніка. Тож тренують у собі найкращі якості лідера, рятувальника, захисника.

І в цьому їм є на кого рівнятися, є у кого навчатися й брати приклад. Адже поряд ті самі сучасні герої – учасники АТО, які отримали свій гарт у справжній війні за Україну, а тепер не шкодують часу і сил на виховання наших майбутніх захисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-