Вінниччина лідирує за базовими економічними показниками

Вінниччина лідирує за базовими економічними показниками

Укрінформ

Вінниччина серед регіонів України займає лідируючі позиції за значною кількістю базових економічних показників.

Про це повідомляє голова Вінницької ОДА Валерій Коровій.

«На сьогодні Вінниччина займає лідируючі позиції за значною кількістю базових економічних показників. Наприклад,  я хотів би відзначити індекс промислової продукції. На сьогоднішній момент Вінниччина має  за цим показником майже 16% приросту за перші 4 місяці 2019 року. Це другий показник в Україні. Тому ми можемо відзначити, що наші промислові підприємства досить активно працюють», - повідомив Коровій.

За його словами, наразі керівництво області відслідковує стан справ на кожному підприємстві регіону, і фіксує  зростання як у харчовій промисловості, у машинобудуванні, легкій промисловості. Фармацевтичній галузі тощо. Зокрема, йдеться про такі основні підприємства, як Вінницький олійно-жировий комбінат,  Літинський і Гайсинський молокозаводи, і компанія «Лютсдорф», «Барлінек», «Аграна Фрут  Україна» тощо.

«Окрім того, Вінниччина є лідером у будівельній сфері. За січень-квітень поточного року вдвічі збільшилося виробництво, - порівняно з минулим роком  маємо 214% приросту. Це свідчить про те, що область перетворилася на будмайданчик, де будуються дороги,будуються  нові і відбувається реконструкція існуючих  підприємств», - зазначив посадовець.

Загалом, за минулий ріку регіоні в інфраструктуру підприємств було вкладено близько 17 млрд гривень. Ці кошти інвестовано у в розширення виробництва, купівлю обладнання .

«Вони розвиваються, розширюють виробничі потужності та нарощують експорт. Принаймні, у минулому році зовнішньоторговельний оборот склав близько 2,5 млрд  доларів США, з яких близько 1,7 млрд дол. припадає на експорт товарів і послуг. Отож, на територію області «заходить» валютна виручка, а наші підприємства активно експортують продукцію за кордон», - каже Коровій.

Голова ОДА констатує, що У 2018 році вінницькі виробники здійснювали експорт до 140 країн світу, і там їхня продукція користується попитом. Окрім того, вінницькі підприємства знаходять нові ринки, а їхня продукція є конкурентоспроможною. Зафіксовано зростання експорту до країн ЄС, - обсяги збільшились удвічі за останні три роки. Натомість, частка експорту до Російської Федерації зменшилася із 40% до 3%.

За чотири місяці поточного року обсяги експорту продукції та послуг вінницьких підприємств сягнули близько 350 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-