Перший заступник Голови Служби Ігор Мальцев прозвітував про роботу відомства у 2018 році

Перший заступник Голови Служби Ігор Мальцев прозвітував про роботу відомства у 2018 році

Укрінформ
25 лютого 2019 року у приміщенні Служби (пров. Музейний 12, м. Київ) о 14.00 відбувся публічний звіт голови комісії з ліквідації, першого заступника Голови Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Ігоря Мальцева про діяльність органу влади у 2018 році.

У залі присутні заступник Голови Вячеслав Марченко, керівники структурних підрозділів Служби, представники громадських об’єднань ветеранів війни.

Під час звіту Ігор Мальцев охарактеризував роботу відомства впродовж минулого року по кожному з основних напрямків роботи Служби у сфері соціального захисту учасників АТО та ветеранів війни, навів інформацію щодо кількісних та якісних показників діяльності органу, поінформував про виконання державних програм.

Звіт супроводжувався слайдами.

Зокрема очільник відомства зазначив, що рік став роком розвитку діяльності Служби, а саме у 2018 році:

– організовано роботу із встановлення зв’язку інвалідності з пораненнями чи іншими ушкодженнями здоров’я, одержаними цивільними особами від вибухових речовин, боєприпасів і військового озброєння на території проведення антитерористичної операції;

– организовано роботу щодо вирішення соціальних питань учасників боротьби за незалежність України;

– внесено зміни до законодавства, що дали право постраждалим учасникам Революції Гідності на отримання послуг з соціальної та професійної адаптації, психологічної реабілітації, санаторно-курортним лікуванням;

– запроваджено новий підхід фінансування громадських об’єднань ветеранів, за яким бюджетні кошти на фінансову підтримку ВГО спрямовуються за результатами конкурсу;

Окремо Ігор Мальцев звернув увагу на те, що у рамках співпраці Службою у минулому році організовано реабілітацію 72 постраждалих учасників АТО/ООС в Республіках Чехія та Болгарія.

Перший заступник наголосив на розробленні у 2018 році Концепції створення та функціонування Національного військового меморіального кладовища.

Наприкінці звіту Ігор Мальцев звернув увагу на те, що суттєва увага приділяється інформаційній роботі, яка націлена на роз’яснення ветеранам війни та учасникам АТО  ключових положень  діючого законодавства щодо їх соціального захисту – шляхом поширення інформації через офіційний веб-сайт Служби, центральні та регіональні ЗМІ,  під час зустрічей з громадськістю, громадськими об’єднаннями ветеранів, проведення різних публічних заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-