Як вступити до одного з кращих університетів США

Як вступити до одного з кращих університетів США

Укрінформ

Здобути освіту завжди вважалося дуже престижно, але, що, якщо отримати ще й престижну освіту? При влаштуванні на роботу в будь-яку компанію або фірму, перш за все звертають увагу на університет, який ви закінчили, і найважливіше не з якими оцінками ви це зробили, а що за установа. Краще бути трієчником в Гарварді, ніж відмінником, в нікому невідомому університеті або коледжі.

Людям часто страшно робити такі зміни в життя і вступати до університетів США, і вони вважають за краще залишатися в рідній країні, але насправді нічого страшного немає. Закінчивши престижний навчальний заклад США, у вас значно зростають шанси стати мільйонером, оскільки якість освіти в цій країні набагато краще, ніж деінде, і ваших знань вам вистачить для втілення не однієї мрії. Тим не менш, що ж робити, щоб отримати шанс вчиться в найкращому університеті світу?

Визначтеся яка спеціальність вас цікавить

Дуже важливо відразу вирішити, що саме вас цікавить, так буде простіше вибирати все інше. Подумайте хочете ви працювати в США або ж ні, тоді ви зрозумієте чи актуальна обрана вами професія, адже американців з такою спеціальністю може бути багато, і попиту на працівників не буде. Не менш важливо визначити в якій саме частині країни ви збираєтеся вчитися, де ви хотіли б жити, щоб знати чи підходить вам розташування навчального закладу. Коли всі ці дії виконані, можна думати, що потрібно для реалізації плану.

Уважно прочитайте вимоги

Як і в університетах у всьому світі, для вступу в один з вищих навчальних закладів США потрібно деякі документи і тести. Щоб вступити в якийсь американський університет потрібно, як мінімум, здати два іспити: один тест, TOEFL визначить виключно ваше знання мови, тобто, чим краще ви знаєте англійську, тим краще ви його здасте, а другий, SAT, ще й знання математики. Не потрібно розслаблятися, тому що тести досить складні і без певного рівня підготовки здати буде складно, що в свою чергу вкрай неприємно, бо за здачу цих іспитів потрібно платити.

Якщо ж вам вдалося все здати, результати будуть відправлені в обрані вами установи. Краще подавати документи в кілька університетів, так як є величезний шанс бути відхиленим. Залежно від ваших успіхів шанси потрапити в різні університети відрізняються: одні цінують спортивні заслуги, інші творчість або оригінальність, тому, перш ніж подавати документи уважно прочитайте, який заклад підходить вам найбільше.

Як себе подати?

У більшість іноземних університетів, при подачі заявки, потрібно писати мотиваційний лист. Що саме там потрібно писати? Це так саме як написання науково-дослідницької роботи https://eduzaurus.com/write-my-research-paper, або ж там потрібно вказати щось неймовірне? Перш за все потрібно пам'ятати, що в мотиваційному листі потрібно якомога більше себе хвалити, зайвим це не буде.

Вкажіть всі свої нагороди, всі додаткові заняття та конкурси, в яких ви коли-небудь брали участь.

Заключним етапом вступу найчастіше є інтерв'ю, яке й вирішує вашу долю. Є ймовірність, що його проведуть на вашій рідній мові, але більш ймовірно, що воно буде змішане, тобто на двох мовах, або ж просто англійською. Інтерв'ю зазвичай ведуть через скайп, і дуже важливо показати, що ви яскрава і цікава особистість, тому що саме таких там і цінують.

Є ще можливість забезпечити собі місце в університеті США, закінчивши школу в цій країні. Набагато простіше поступити, якщо у вас американський атестат, тому якщо є така можливість, їдьте трошки раніше, щоб закінчити хоча б останні два класи школи в Штатах.

Звичайно, кожна людина мріє здобути престижну освіту в одному з найкращих університетів в світі, але однією мрією успіху не досягти. Працюючи завзято і вірячи в себе, є шанси втілити свої бажання. Але перш за все, потрібно ретельно вивчити всі аспекти іноземного освіти, щоб потім зробити все правильно.

Закінчивши університет США, ви не тільки отримаєте престижну освіту, а також безліч корисних знань, разом з гарантією, що вас візьмуть на відмінну роботу. Не всі, звичайно, можуть дозволити собі вступати до Гарварду, але є й інші відмінні американські навчальні заклади, де ви отримаєте знання не гірші, і ті ж захоплення оточуючих, коли ви розповісте про свою освіту. Якщо робити все для втілення своєї мрії, то кар'єрний ріст і великий успіх гарантований.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-