У Києво-Святошинському ЦСПР вшанували військових та волонтерів

У Києво-Святошинському ЦСПР вшанували військових та волонтерів

Укрінформ

6 грудня в Києво-Святошинському центрі соціально-психологічної реабілітації населення, що належить до сфери управління Служби, відбулась святкова зустріч до Міжнародного дня волонтера та Дня Збройних Сил України за участі ветеранів АТО, волонтерів, представників Боярської міськради, громадських діячів, жителів міста.

На початку заходу хвилиною мовчання вшанували загиблих ветеранів та волонтерів. У привітальному слові до присутніх директор ЦСПР Ангеліна Лахтадир зазначила, що не випадково були об’єднані ці дві знакові події, оскільки волонтери та наші мужні воїни вже 5 років пліч-о-пліч  виборюють свободу України.

… Чи час лікує? Чи можна викреслити з пам’яті війну? Яким був шлях повернення до мирного життя? Що допомогло і хто допомагав реабілітуватись? – такі запитання працівники ЦСПР ставили ветеранам війни. Їх щирі відповіді лягли в основу двох зворушливих відеопроектів, що були представлені до уваги присутніх…

еред гостей заходу – учасники Революції Гідності, волонтери, нагороджені відзнаками «Волонтер України», орденами, учасники АТО, військові капелани. Важко було розрізнити, де ветеран, а де волонтер. Адже присутні в залі учасники АТО допомагали й продовжують допомагати військовим та жителям Сходу, які постраждали від війни. Вони невтомно працювали ще з початку Майдану, потім воювали, а тепер знову продовжують свою волонтерську діяльність: виїжджають до лінії фронту, везуть захисникам найважливіше, а також допомагають жителям сірої зони одягом, книгами, продуктами. Дарують нашим мужнім воякам позитивний настрій, передають посилки від рідних, малюнки від діток. Недосипають ночей, потрапляють до складних та небезпечних ситуацій, але ніколи не скаржаться, бо глибоко вірять у вільну Україну.

На присутніх чекала тепла святкова програма. Співочий подарунок присутні отримали від Тетяни Калініченко, співачки, активної волонтерки, яка дарує свої пісні воїнам на Сході та діткам із дитячих будинків.  Милим і зворушливим був танок від зовсім маленьких вихованців школи танців “Асгард”. Присутніх потішили своїм виконавським мистецтвом Анастасія та Дмитро Кулики, Лев Новіцький та Аріна Полубенко. Ці діти – теж волонтери. Вони змалечку разом зі своїми батьками, бабусями допомагали нашим військовим: передавали слова підтримки на фронт, малювали малюнки, клеїли аплікації, ліпили вареники, відвідували хлопців у шпиталі, брали участь у багатьох патріотичних заходах.

Насамкінець, на присутніх чекали подарунки, лотерея, вільне спілкування.

Символічно, що цього святкового дня залу прикрашала виставка дитячого малюнку «Моє місто/село через 10 років», що відбувається в ЦСПР в ході стратегічного планування розвитку громад міста Боярка та навколишніх населених пунктів.

…Життя продовжується, діти мріють і радіють життю. І все завдяки непереможному братству наших мужніх вояків і самовідданих волонтерів, єднанню всіх українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-