Бородянський ЦСПР: родинний фестиваль для учасників АТО

Бородянський ЦСПР: родинний фестиваль для учасників АТО

Укрінформ

Традиційному родинному фестивалю «З гарного коріння – добре покоління!», що відбувся днями у Бородянському центрі соціально-психологічної реабілітації, який належить до сфери управління Служби, особливого колориту надали улюблені українські свята, що очікують нас 14 жовтня – День Козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці та День захисника України.

Їх об’єднує не лише дата, а ще й велика ідея Захисту й Оберегу усього, що є найдорожчим у нашому житті: рідна земля – родина – традиції – воля – любов… З молоком матері увібрали ми духовні цінності нашого українського роду. І саме сім’я передає їх від покоління до покоління. Саме сім’я народжує й виховує берегинь і захисників. Саме сім’я здатна найбільше допомогти своєму воїнові якнайшвидше повернутися до мирного життя.

Святкова програма фестивалю об’єднала учасників АТО, їх дітей і дружин, родини вимушених переселенців та усіх, хто відгукнувся на запрошення через газету й соціальні мережі. А жовтень подарував нам гарну сонячну теплу погоду, тож зустріч у родинному колі пройшла цікаво, весело й змістовно на ігрових майданчиках у приміщенні Центру і на подвір’ї.

Сімейні ігри та естафета, для яких Центр придбав особливе багатофункціональне яскраве приладдя, виявили вправність і взаємодію батьків та дітей. Колаж розмальовка – творчі здібності. А спільне розгадування кросворду за програмою «Зуб-Ок!» ще раз нагадав і діткам, і дорослим про необхідність щодня турбуватися про збереження здоров’я, проживаючи на території екологічних ризиків.

Усі команди, успішно здолавши різноманітні етапи квесту, дісталися за підказками до «козацького куреня Бородянської Січі». Там знаний кашовар, атовець і волонтер Центру Дмитро Покидько провів майстер-клас із приготування справжнього козацького куліша та почастував ним усіх учасників Родинного фестивалю.

Були й скарби. Ними стали і подаруночки сім’ям, і гостинці для малечі, про які завчасно потурбувався колектив Центру. І, що найголовніше, головним скарбом стала тісна сімейна взаємодія, яку із радістю продемонстрували під час квесту всі учасники. Тепер ви бачите, що меседж, який обрали для Родинного фестивалю – «З доброго коріння – гарне покоління!»  – це про наші сім’ї, в яких зростають і майбутні козаки-захисники, і майбутні берегині. Ну а приклад їм показують татусі і мами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-