5 ознак якісного дивана

5 ознак якісного дивана

Укрінформ

Обираючи для себе модель дивану, хочеться отримати якісний і надійний продукт, що допомагатиме вдень та вночі. На сто відсотків говорити про вдалу покупку можна буде лише через кілька років, але є п’ять ознак якісного дивана, котрі допоможуть зробити вибір.

1. Надійний механізм трансформації

Одним із найрозповсюдженіших варіантів механізму розкладення є диван-єврокнижка. Для переходу із сидячого положення у лежаче, необхідно витягнути посадкове місце, яке зазвичай встановлюється на колесики. У звільнений простір опускається спинка і створює ложе для сну. Головний недолік конструкції — зазвичай занадто широке місце для сидіння в складеному вигляді. Тому зазвичай тут використовуються подушки, які розкладають біля спинки.

Це один із найнадійніших механізмів трансформації, який забезпечує відносно рівне спальне місце, що важливо при коли планується регулярний сон. Також тут звичайно є достатньо простору для ніш, де можна тримати постільну білизну й усе що заманеться.

В класичній книжці різниця в тому, що необхідно піднімати частину для сидіння до клацання. Після цього механізм перемикається в інший режим і розкладається в постіль. Проблема може виникнути з часом, на стику двох половин може виникнути заглиблення, яке заважатиме нормальному сну. Ще один недолік — необхідність відсувати диван від стіни перед розкладенням.

Диван акордеон справді зручно порівнювати із цим музикальним інструментом. Спальне місце витягується як гармошка, треба лише потягнути за нижню частину. Такий диван здатний створювати широке і рівне спальне місце і буде в нагоді тим, хто планує тут регулярний сон. Продивитися варіанти можна тут http://fayni-mebli.com/ua/sofas.html

2. Форма

В залежності від кількості вільного простору слід підібрати форму цього предмету меблів. Зазвичай вибір лежить між трьома варіантами:

  • прямі дивани

  • кутові дивани

  • модульні конструкції.

Прямий — це класика, його можна встановити в під будь-яку стінку і навіть по центру кімнати (таким чином можна зонувати приміщення). Такий предмет меблів можна поставити у будь-якому приміщенні, у кімнатах, на кухні, навіть на балконі або лоджії, створивши там ідеальне місце для відпочинку.

Кутовий диван потребує більшої підготовки. Перед покупкою треба обов’язково подумати, де саме його встановити і як це спіставлятиметсья з іншими предметами інтер’єру приміщення. Але якщо зробити все правильно — то величезний диван може стати центром відпочинку для сім’ї та друзів.

Модульні дивани складаються з окремих частин, які можна пересувати. Серед плюсів — шалена універсальність і можливість розтягнути компоненти і використовувати їх окремо, наприклад як крісла-пуфи для сидіння великої компанії. Але зазвичай такі варіанти — не найкращі для спання. Особливо, коли м’який наповнювач протиснеться, і швидше за все це відбудеться нерівномірно.

3. Наповнювач

Від наповнювача залежатиме комфорт у позиціях сидячи й лежачи. Виділимо три основних групи:

  • пружинні блоки

  • м’який наповнювач (пінополіуретан, синтепон, поролон, латекс...)

  • ламелі.

При виборі пружинного блоку треба звертати увагу на «незалежність» пружин. У такому разі вони відпрацьовуватимуть лише те навантаження, яке приходиться на них. Якщо пружини будуть залежними (типу «Боннель») тоді як хтось сяде з одного боку, це відчуватиметься на всій поверхні, а в лежачому положенні не вдасться правильно розподілити масу тіла.

М’які наповнювачі краще підбирати у тому разі, якщо диван буде частіше використовуватися у зібраному стані. Але з часом такий наповнювач може просідати і втрачати властивості. Слід обирати серед тих матеріалів, які здатні тримати форму.

Так звані ортопедичні дивани мають у своїй конструкції ламелі, тонкі смуги вигнутої деревини, які підтримують матрац, даючи йому змогу провітрюватися. На нього можна повноцінно встановити ортопедичний матрац і спати з максимальним комфортом. У складеному стані такий диван буде трохи гіршим.

4. Обивка

Від матеріалу, яким обтягнуть м’які меблі, залежатимуть тактильні відчуття. Тому краще завітати до магазину і відчути тканину для обивки дивана своїми руками й іншими частинами тіла. Навіть якщо в торговій залі не буде дивана з потрібними матеріалами, менеджер має запропонувати пробні шматки тканини або шкіри. Але у пошуку приємних відчуттів не варто забувати про довговічність та можливості для чистки.

Найбільш популярним тканинним матеріалом є велюр, він приємний на дотик, пропускає повітря і провітрюється. Більш дорогі варіанти — вельвет або бархат, трохи дешевше обійдеться обивка із жаккарда, флока або шенілла.

Для вологостійкості та простоти догляду рекомендується звернути увагу на штучну шкіру, звісно, якщо подобається такий дизайн. Найбільш елітні моделі диванів огортаються натуральною шкірою, але це й коштує відповідно. Варто відзначити, що шкіряні дивани не завжди мають функцію розкладання, і не дуже зручні для спання.

5. Додаткові функції

Диван і так достатньо універсальний предмет м’яких меблів, але деякі моделі можуть порадувати й додатковою функціональністю. Наприклад, сюди встановлюють акустичну систему, яка виведе перегляд фільмів та прослуховування музики на інший рівень. Особливо добре відчуватимуться низькі частоти.

Ще один варіант — купити диван з баром. У цьому випадку в одній із ніш робляться полиці, де можна поставити улюблені напої ваших рідних та друзів та не бігати щоразу на кухню за поповненням. Також бувають варіанти з холодильником.

Ці функції мають стати приємним бонусом, які доповнять найкраще підходящий під потреби диван.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-