Психологи Коростенського центру реабілітації вчать педагогів працювати з атовцями

Психологи Коростенського центру реабілітації вчать педагогів працювати з атовцями

Укрінформ
Наприкінці жовтня спеціалісти Центру соціально-психологічної реабілітації населення у м. Коростені, що належить до сфери управління Служби, провели для працівників середньої школи № 8 семінар з елементами тренінгу з метою ознайомлення вчителів з ефективними методиками роботи в команді, формування вміння та навичок конструктивного спілкування, адже школи працюють із сім’ями учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб.

Як відомо, після повернення учасника АТО із зони бойових дій, йому необхідна адаптація до мирного життя, а членам сімей учасників АТО вкрай важливо навчитися спілкуватися з ним. Педагоги, які працюють з такими дітьми, під час семінару мали можливість ознайомитись з різними видами конфліктів та запобіганням конфліктних ситуацій не тільки у колективах, а й у сімейному житті.

Провідний фахівець із соціальної роботи ЦСПР Віра Гис за допомогою тренінгових методів ознайомила присутніх з правилами ведення діалогів, як створювати необхідні умови для формування навичок ефективної роботи в команді в різних сферах діяльності, виробити спільне бачення і оптимізувати відносини у колективі, запобігати конфліктним ситуаціям.

Викликав зацікавлення й курс «Теорія поколінь», адже вчителям доводиться працювати з родинами, в яких разом проживають кілька поколінь, що може призводити до непорозумінь і конфліктів. Ознайомити з цінностями та особливостями різних поколінь, навчити вмінню розмовляти з іншими поколіннями так, щоб чути і розуміти один одного, навчитися цінувати свою і чужу індивідуальність, ставитися толерантно до всіх і кожного – мета курсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-