ІV Національний форум ІТ-директорів органів влади присвячений впливу розвитку технологій на суспільство

ІV Національний форум ІТ-директорів органів влади присвячений впливу розвитку технологій на суспільство

Укрінформ

ІV Національний форум ІТ-директорів органів влади, який відбудеться 1–2 листопада в Києві, збере разом 300 спеціалістів із державного сектора, щоб обговорити, як швидкий розвиток цифрових технологій вплине на роботу державних установ і наше повсякденне життя, а також із якими змінами та труднощами зіткнуться громадяни України у зв’язку з переходом у цифровий формат.

За словами Олександра Риженко, голови Державного агентства з питань електронного урядування України, форум відкрив нові горизонти для розвитку та просування електронного урядування на території України. «Разом з нашими партнерами ми вже багато зробили, розробивши безпечний процес обміну інформацією між державними установами, модернізувавши процес надання публічних послуг і відкривши доступ до даних. Перед нами все ще стоїть багато невирішених завдань, і ми хотіли б поділитися інформацією з ІТ-керівниками, які є нашими найважливішими партнерами у сфері прискорення розвитку електронного урядування в Україні», — заявив Риженко.

Головний доповідач, Ліннар Війк, директор Програми «Розумний уряд» Академії електронного управління Естонії, підкреслив, що настав час подумати про е-урядування як про рушійну силу процесу загального переходу в цифровий формат, а не лише як про метод реформування державного управління за допомогою технологій. «Усі інвестиції в електронне урядування мають бути пов'язані з більш широкою цифровою трансформацією суспільства. Цифрова стратегія роботи будь-якого міністерства або державної установи має фокусуватися на тому, як конкретні громадяни та підприємства, на яких впливає діяльність уряду, можуть отримати більшу користь від використання цієї стратегії», — констатував Війк.

Дводенний форум присвячений реалізації подальших кроків на шляху розвитку електронного урядування в Україні, розгляду ініціатив, пов’язаних зі створенням нових «інтелектуальних міст» і роботою з відкритими даними, а також обговоренню питань кібербезпеки.

Проект EGOV4UKRAINE представить на форумі дві масштабні ІТ-розробки, що використовуватимуться для підтримки процесу децентралізації та розвитку електронного урядування в Україні — систему безпечного обміну даними «Трембіта» та інформаційну систему «Вулик».

«Системи «Трембіта» та «Вулик» встановлюють нові стандарти в галузі надання державних послуг, що робить процес взаємодії з урядовими установами більш зручним, менш бюрократичним і позбавляє його будь-яких ускладнень», — повідомила Марі Педак, керівник команди EGOV4UKRAINE.

Зараз завершується перший етап реалізації проекту EGOV4UKRAINE, який передбачає пілотне впровадження інформаційної системи «Вулик» у 10 центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) і підготовку до інтеграції нових технологій у роботу невеликих ЦНАП. Система «Трембіта» вже передана у використання Державному агентству з питань електронного урядування України та очікує на сертифікацію безпеки, щоб розпочати процес інтеграції баз даних державних органів та продовжити розробку електронних послуг.

Ви можете переглядати пряму трансляцію з форуму, а також знайти програму його проведення на сайті https://www.forumitdir.eu/eng.

ІV Національний форум ІТ-директорів органів влади організовується Державним агентством із питань електронного урядування України та проводиться в рамках реалізації проекту EGOV4UKRAINE за підтримки Європейського Союзу та його держав-членів Данії, Естонії, Німеччини, Польщі та Швеції. Проект EGOV4UKRAINE є частиною напряму з покращення надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою», метою якої є створення багаторівневої системи управління, яка є прозорою, підзвітною та реагує на потреби громадян.

Контактні особи для отримання додаткової інформації:

Марі Педак, керівник команди, що працює над реалізацією проекту EGOV4UKRAINE Програми «U-LEAD з Європою», Академія електронного управління (e-Governance Academy), +38 063 164 3550, mari.pedak@ega.ee

Наталка Пінчук, керівник комунікаційного відділу, Державне агентство з питань електронного урядування України, pinchuk.natalie@gmail.com, +38 (093) 786-46-33; +38 (067) 657-07-52.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-