Способи обігріву дачі

Способи обігріву дачі

Укрінформ

Багато власників дачних ділянок з настанням холодів повертаються в свої квартири. Однак є й ті, хто облаштовує «літню резиденцію» для проживання цілий рік.

Для цього проводяться всі необхідні комунікації, а головне, продумуються методи обігріву будівлі. У даній статті ми розповімо, яким може бути опалення на дачі https://bilux.ua/otoplenie-dachi. Завдяки отриманій інформації ви зможете створити комфортні умови проживання в своєму заміському будиночку.

Критерії вибору

Потрібно зрозуміти, які функції опалювальної системи для дачі для вас важливі. Тут є свої нюанси, в яких потрібно розібратися. До них відносяться:

  • підтримка ідеальної температури при будь-якій погоді;
  • встановлення найбільш економного методу обігріву;
  • підбір відповідного функціоналу.

Виділивши потрібні вимоги, можна вибирати тип опалювальних систем.

Пічний обігрів

Багато власників стареньких невеликих дач віддають перевагу цегляним пічкам. Хоча це досить застарілий вид обігріву будинку, але даний факт не робить його менш ефективним. Функціонує піч на основі дров, які розпалюють всередині топки. Щоб задати потрібну температуру, слід дотримуватися двох правил: забезпечити доступ кисню і періодичний витяг продуктів згоряння. До переваг цегляних печей відносяться компактність, різноманітність конструкцій, безпека.

Мінусами є складність кладки і висока ціна використовуваних матеріалів.

Існують також металеві печі, які мають прекрасну тепловіддачу. Коефіцієнт корисної дії становить більше 80%. Пічки мають компактні розміри, що дозволяє встановлювати їх в маленькому приміщенні. Чавунні пристрої дуже надійні, а також мають ідеальні експлуатаційні характеристики.

Істотним достоїнством для тих, хто хоче створити стильний інтер'єр дачі, виступає сучасний дизайн грубки. Якщо говорити про недоліки, то до них відносяться:

  • низький рівень безпеки;
  • неможливе акумулювання тепла;
  • недостатній нагрів на великих дачах.

Більш цікавою і сучасною установкою є камін. Однак він зустрічається на дачах дуже рідко.

Котельні установки

Такий спосіб обігріву рекомендується для тих приміщень, в яких мешканці проводять багато часу в році. Важливо пам'ятати, що для установки котла потрібно буде пройти відповідні інстанції і отримати дозвіл. Також агрегати вимагають наявності відповідного палива або енергоносія. Інакше слід шукати інший спосіб опалення приміщення.

Для будь-якого котла потрібен димар. Будова, розташування і параметри залежать від потужності обладнання, а також від виду палива, на якому відбувається робота. До вагомих переваг відноситься економія, відсутність додаткового підключення до газової магістралі і відносно невисока вартість (електричні моделі).

Електрообігрівачі для дач

Даний метод обігріву є не тільки ефективним, але і економним. Однак для цього дачне приміщення повинно бути оснащено електропроводкою 220 В. До найбільш функціональних приладів для електрообігріву відносяться:

  • конвектори;
  • ІЧ-панелі;
  • масляні обігрівачі;
  • тепловентилятори.

Вибір досить великий. Але найкращим обігрівачем для дачі є ІЧ-панелі. Вони зручні в експлуатації, відрізняються надійністю і високою якістю. Також багатьма користувачами відзначається невибагливість в застосуванні і обслуговуванні. Замовити подібні електроприлади можна в інтернет-магазині «Білюкс».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-