TİKA підтримує соціально вагомі проекти в місті Одеса

TİKA підтримує соціально вагомі проекти в місті Одеса

Укрінформ

Турецьке агентство зі співробітництва та координації (TİKA) продовжує надавати допомогу об’єктам соціальної інфраструктури міста Одеси.

Так, в рамках надання підтримки інфраструктури освіти України Комунальний заклад «Одеська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат № 93 І-ІІІ ступенів з дошкільними групами корекційного та реабілітаційного спрямування» (для сліпих дітей) міста Одеси отримав допомогу.

Одеська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат № 93 є унікальним навчально-виховним та корекційно-реабілітаційним закладом для дітей зі складними вадами зору, який організований на навчання, розвиток і формування особистості з урахуванням особливостей розвитку незрячої дитини, розвиток просторових уявлень, збереження залишкового зору.

В школі-інтернаті навчаються та перебувають 83 вихованців зі складними вадами зору, серед яких 5 сиріт. Інтернат працює в цілодобовому режимі. Приміщення закладу збудовано у 1970 році, протягом 45 років капітальні і поточні ремонти не проводились.

У 2014 році TİKA надала благодійну допомогу в капітальному ремонті системи опалення закладу. Завдяки підтримці вихованці школи-інтернату, діти-інваліди в зимовий період перебувають в належних умовах. У 2016 році був проведений капітальний ремонт харчоблоку, який знаходився в аварійному стані, та придбане кухонне обладнання.

Окрім того, для покращення матеріально-технічної бази Одеського торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного Університету, за підтримки TİKA було придбано сучасну техніку та програмне забезпечення, необхідне для застосування новітніх інформаційно-комунікативних технологій в учбовому процесі.

До того ж, TİKA придбала спеціалізоване медичне обладнання до відділення анестезіології з палатами інтенсивної терапії (ВАПІТ) Багатофункціонального медичного центру (Університетська клініка №1) Одеського Національного Медичного Університету. Метою проекту є оновлення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я України та покращення якості надаваємих послуг.

За допомогою нових інфузоматів, переносного рентгенівського апарату, бронхоскопу, вакуумного аспіратору плевральної порожнини, хірургічного аспіратору та електрокардіографу лікарі відділення зможуть надавати проводити обстеження пацієнтів, яких не можна переміщувати через стан здоров’я, безпосередньо в палаті інтенсивної терапії, проводити складні хірургічні процедури, вчасно надавати необхідну медичну допомогу.

Одеський національний медичний університет, оснований у 1900 році, є одним з найстаріших освітніх та наукових закладів у системі охорони здоров’я України. В структурі університету функціонує Багатофункціональний медичний центр (Університетська клініка №1) та обслуговує понад 300 тисячі осіб. Відділення анестезіології з палатами інтенсивної терапії спеціалізується на невідкладних станах, токсикології, проведенні анестезії при всіх видах хірургічних втручань та надає допомогу близько 1000 пацієнтів реанімаційного профілю на рік.

Турецьке агентство зі співробітництва та координації (TİKA) – турецька державна структура, відповідальна за надання Турецької Республікою технічної допомоги та допомоги з розвитку. TİKA реалізує проекти на 5 континентах в 170 країнах світу через 61 координаційний офіс.

Координаційний офіс TİKA Україні працює з 1997 року та реалізує проекти в різних сферах, яких як освіта, охорона здоров’я, захист культурної спадщини, посилення інституційної спроможності органів державної влади, тощо. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-