На Вінниччині відкрилися три школи-новобудови

На Вінниччині відкрилися три школи-новобудови

Укрінформ
На Вінниччині у новому навчальному році відкрилися три школи-новобудови: Зведенівська у Шаргородському районі, Соснонська у Вінницькому та Михайлівська у Гайсинському районі.
«Починаючи з 2016 року, завдяки бюджетній децентралізації ініційованій Урядом Володимира Гройсмана та всебічній підтримці Президента України Петра Порошенка  ми крок за кроком акумулювали фінансові ресурси і нашою метою було підготувати декілька об’єктів соціальної сфери, які могли б слугувати своєрідним індикатором того, на що ми спроможні в такий складний час. Вибір впав на ті школи, де були дуже активні громади. Це Зведенівка Шаргородського району, Сосонка Вінницького району та Михайлівка Гайсинського району. Критерієм відбору була ініціатива людей і висновок експертів щодо потенціалу цих шкіл. За нашими підрахунками, за роки будівництва, лише з державного бюджету було витрачено 25 мільйонів гривень, але активно допомогли і спонсори», - зазначив Валерій Коровій.
Сосонська загальноосвітня школа зазнала повномасштабної реконструкції і тепер там зможуть навчатися 400 учнів. 

Зведенівська ЗОШ – це завершений довгобуд, її зведення почалося ще 1991 року, інтенсивні будівельні роботи тут тривали з 2015 року.  Заклад розрахований на 144 учні. Її обладнали відеонаглядом, сучасною протипожежоюу системмою, а  також власною котельнею і системою водозабезпечення.

Близько 20 років будувалася й Михайлівська школа. Перші вагомі зрушення сталися 2016 року. На її завершення упродовж останніх трьох років з ДФРР було виділено близько 13 млн грн. 
Загалом цьогоріч до початку нового навчального року приурочили відкриття 12 нових шкіл, три з них – саме на Вінниччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-