Матеріали конкурсу журналістських публікацій на євроінтеграційну тематику оцінюватимуть відомі медійники та експерти

Матеріали конкурсу журналістських публікацій на євроінтеграційну тематику оцінюватимуть відомі медійники та експерти

Укрінформ

Конкурс журналістських публікацій на євроінтеграційну тематику «Шлях змін» отримав журі, яке оцінюватиме подані до розгляду роботи.

До складу журі конкурсу увійшли як знані медійники, так і авторитетні експерти в питаннях євроінтеграції:

• Любов Акуленко, виконавча директорка Українського центру європейської політики;

• Зураб Аласанія, голова правління ПАТ «НСТУ»;

• Альона Гетьманчук, директорка Центру  «Нова Європа»;

• Валерій Калниш, головний редактор радіо «НВ» ;

• Володимир Кравченко, оглядач відділу міжнародної політики газети  «Дзеркало тижня»;

• Олександр Мартиненко, генеральний директор ІА «Інтерфакс-Україна»;

• Юрій Опока, викладач Школи журналістки Українського католицького університету;

• Сергій Сидоренко, редактор сайту «Європейська правда»;

• Оксана Соколова, редакторка та ведуча програми «Факти тижня» на ICTV.

• Давід Стулік, речник Представництва ЄС в Україні.

Конкурс журналістських публікацій на євроінтеграційну тематику «Шлях змін» проводиться проектом ЄС «Association4U» під патронатом Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе.

«Надзвичайно важливо, щоб наші громадяни усвідомили: багато позитивних трансформацій, які відбуваються в нашій країні, є прямим наслідком процесу європейської інтеграції. І саме засоби масової інформації можуть в цьому допомогти», - підкреслила Віце-прем’єрка.  

Подані на конкурс журналістські матеріали можуть стосуватися будь-яких аспектів європейської інтеграції та впровадження Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Вони можуть висвітлювати індивідуальні історії успіху (підприємців, студентів, науковців, митців тощо), дію Зони вільної торгівлі з ЄС тазміну бізнес-клімату; тематику науки, освіти, культури, адміністративних послуг, відкритості влади і демократичних процедур, ролі громадянського суспільства у реформуванні країни, енергоефективності та енергозбереження, екології тощо.

Переможці визначатимуться у шести номінаціях:аналітичний матеріал, репортаж, інтерв’ю, історія успіху, суб’єктивний погляд (найкращий матеріал художньо-публіцистичного жанру), студентський матеріал. 

Взяти участь у конкурсі можуть журналісти регіональних ЗМІ усіх форм і типів власності (теле- та радіокомпанії, друковані та онлайн-медіа), фрілансери, які співпрацюють з цими ЗМІ, а також студенти факультетів журналістики закладів вищої освіти (очної форми навчання) віком до 25 років.

Детально про умови конкурсу можна прочитати за лінком: http://bit.ly/media_a4u

Довідково. В 2017 році на конкурс журналістських публікацій на євроінтеграційну тематику надійшло 133 матеріали, з яких було відібрано сім переможців. Так у номінації «Аналітичний матеріал» перемогу здобули співавторки Анна Семенюк та Ярина Денисюк з Ужгорода, в номінації «Репортаж» - Ірина Мартинова з Донецької регіональної дирекції НСТУ, в номінації «Інтерв’ю» - Іван Лила з Черкас, в номінації «Історія успіху» було присуджено дві нагороди -Наталії Іващенко з Чернігова і Тамарі Гладкій з Одеси (студентка Одеської юридичної академії), в номінації «Суб’єктивний погляд» перемогу здобув викладач Національного університету «Чернігівський колегіум» Ігор Кондратьєв, а в номінації «Студентський матеріал» - студентка Маріупольського державного університету Еліна Прокопчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-