Вінниця першою в країні устатковує школи  системами 9-ступеневої очистки питної води

Вінниця першою в країні устатковує школи системами 9-ступеневої очистки питної води

Укрінформ
У Вінниці завершується впровадження І етапу проекту «Якісна вода – здорові діти – здорова нація». До початку нового навчального року в усіх 36 муніципальних школах буде встановлено і підключено інноваційні системи 9-ступеневої очистки води. Крім самих установок, які очищуватимуть воду, на якій готуватиметься їжа та напої для учнів у їдальнях, також в закладах встановлюються бювети. В наступному році такими ж системами муніципалітет планує облаштувати усі дитячі садочки. Таке комплексне рішення по забезпеченню дітей якісною питною водою в освітніх закладах в Україні реалізується вперше. Розробкою і монтажем цих систем, які не мають аналогів у країні, займалась вінницька компанія. 

На реалізацію проекту у школах в червні цього року міською радою було виділено 2,3 млн грн із міського бюджету. Його планується реалізувати протягом 2018-2019 років в усіх 36 школах і 53 дитячих садочках міста. Що дозволить забезпечити дітей якісною мінералізованою водою. 

Комплексна очистка води, яку запроваджують, передбачає систему зворотного осмосу – це технологія очищення води, яка використовує напівпроникні мембрани. Основна ціль полягає у продавлюванні води під високим тиском через напівпроникну мембрану з метою усунення з води шкідливих речовин, органіки, колоїдних часток і бактерій. Вода проходитиме 9 ступенів очистки з ультрафіолетовою лампою та мінералізатором.
Напередодні початку нового навчального року міський голова Сергій Моргунов побував в одній зі шкіл, де уже завершено монтаж обладнання, - ЗШ №27, що на Тяжилові. Очільник міста разом з журналістами скушував очищену воду і поділився враженнями: «Вода якісна, і, як на мене, вона набагато краще, ніж бутильована. Тому було прийнято рішення у всіх школах до першого вересня встановити такі системи. Це виправдана інвестиція, адже це 9-ти ступенева очистка, яка набагато краще готує воду і очищає її, в тому числі є і бактеріологічна очистка через ультрафіолет. Система проста в користуванні і в сервісному обслуговувані», - зазначив міський голова Сергій Моргунов.
«Діти у всіх школах міста питимуть чисту, живу, корисну воду.  Ця система є унікальною, адже у ній передбачені усі ступені захисту, є можливість чітко контролювати кількість води і систему фільтрації. А також встановлені датчики для контролювання напруги, щоб не згоріла система», - додає депутат міської ради Олександр Онофрійчук. 
Встановленням обладнання та бюветів займалася місцева компанія «Аквасет». Яка спеціально для Вінниці розробила цю систему. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-