У Вінниці підписали угоду про створення індустріального парку «Вінницький кластер холодильного обладнання»

У Вінниці підписали угоду про створення індустріального парку «Вінницький кластер холодильного обладнання»

Укрінформ
Вінницька міська рада, ПрАт «Українська пивна компанія»(UBC Group) та ТОВ «Промислово-інвестиційна компанія» у понеділок підписали угоду про створення та функціонування індустріального парку «Вінницький кластер холодильного обладнання».
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні  відбулася не просто приємна, а  історична подія історична подія для Вінниці, адже ми  фактично починаємо після підписання даної угоди повноцінно створювати кластер  холодильного обладнання. Це перша відправна точка розвитку і налагодження промислових можливостей  і потужностей у Вінниці.  Вже на початку вересня розпочинає роботу перша черга заводу UBC Group по виготовленню холодильного обладнання, 250 людей вже прийнято на роботу. Кластер холодильного обладнання – це той майданчик, де будуть об’єднані всі суміжні підприємства, які будуть виготовляти холодильне обладнання. Важливо, що це -  створення нових робочих місць, надходження до бюджету, розвиток промислового потенціалу міста Вінниці та інвестиційної привабливості міста, знак, що інвестор може заходити і працювати тут. Маю надію, що це буде поштовхом до економічної та інвестиційної активності безпосередньо у Вінниці», - повідомив на церемонії підписання угоди вінницький міський голова Сергій Моргунов.

За його словами,  рішення про створення індустріального парку «Вінницький кластер холодильного обладнання» було ухвалене у квітні поточного року. Його фундаторами  стали  Вінницька міська рада(з земельною ділянкою 8,4 га)  та ПрАт «Українська пивна компанія»(UBC Group)( (з земельною ділянкою 10.85 га). Керуючою компанією індустріального парку на конкурсних засадах визначено ТОВ «Промислово-інвестиційна компанія».
«Створення цього індустріального парку – послідовний крок у реалізації програми стратегічного партнерства між бізнесом, державою та суспільством. Тому що для нас як для міжнародної компанії головне – це довіра людей. Бо єдиний челендж, який наразі стоїть перед бізнес-спільнотою – це  міграція людей до Європи. Якщо її не буде, то робочі місяця будуть, але постане питання, хто їх буде займати. Тому ми маємо подати приклад розвитку бізнесу в соціальному векторі , - люди мають побачити, які стандарти мають бути тут. Тобто, індустріальний парк має бути зразком того, що можна робити бізнес по-європейських міжнародних стандартах тут, у Вінниці», - повідомив директор ПрАт «Українська пивна компанія» Ігор Бурдиленко.
Він зазначив, що першим підприємством, яке запрацює на території індустріального парку «Вінницький кластер холодильного обладнання» стане завод з виробництва холодильного обладнання для пивної промисловості ПрАт «Українська пивна компанія» з фактичним обсягом інвестицій 10 млн євро. Він вже розпочав роботу у тестовому режимі, а офіційне відкриття підприємства відбудеться 7 вересня. Наразі на виробництві зайнято 250 працівників, а до кінця року, коли перша черга виробництва запрацює на повну потужність. Їхня кількість збільшиться до 750. Запланований обсяг реалізації продукції першої черги виробничих потужностей становить 400 млн грн на рік , після запуску другої черги  він зросте до 700 млн грн на рік.
Індустріальний парк стане постійним джерелом поповнення бюджету м. Вінниці. Згідно з розрахунками фахівців Вінницької міської ради, у 2019 році надходження від підприємства очікуються в обсязі 11,2млн грн від сплати ЄСВ та 10,5 млн грн ПДФО. Вже за п’ять років вони зростуть відповідно до 56, 1 та 49,5 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-