Вагома допомога дитячій лікарні у Києві від ТІКА

Вагома допомога дитячій лікарні у Києві від ТІКА

Укрінформ
Турецьке агентство зі співробітництва та координації (TIKA) – державна структура, відповідальна за надання Турецької Республікою технічної допомоги та допомоги з розвитку, надала вагому допомогу лікарні в Києві.

Про це повідомляє прес-служба ТІКА.

Як зазначається в повідомленні, Координаційний офіс ТІКА в Україні реалізує проекти в різних сферах - як-от освіта, соціальна інфраструктура, захист культурної спадщини, розвиток інституційних спроможностей тощо. Окрема увага приділяється співробітництву у сфері охорони здоров’я. Відтак, Координаційним офісом ТІКА в Україні реалізовано понад 40 проектів, спрямованих на покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я України.

Нещодавно TIKA профінансувала проведення ремонтних робіт у приміщеннях Дитячої клінічної лікарні № 8 Шевченківського району м. Києва. Окрім того, за підтримки ТІКА лікарня отримала нові гематологічний та біохімічний аналізатори, необхідні для сучасного лабораторного обстеження дітей. Це не перша допомога, яку ТІКА здійснює для лікарні - у 2014 році за сприянні ТІКА для лікарні було придбано сучасний ультразвуковий апарат, на якому обстежено тисячі дітей віком від 1 місяця до 18 років.

Дитяча клінічна лікарня № 8 Шевченківського району м. Києва була заснована в 1910 році на кошті мецената Терещенка, а в 1953 році перепрофільована в дитячу клінічну лікарню. З 1975 року лікарня функціонує з плановою потужністю на 120 ліжок. Щорічно в лікарні надається медична допомога понад трьом тисячам дітей Шевченківського, Голосіївського, Оболонського районів міста Києва, серед яких багато дітей-інвалідів, сиріт та дітей з малозабезпечених сімей. 

Адреса лікарні: Київ, вул. Мельникова 18

Час офіційного відкриття проекту: 27.07.2018, 10:30

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-