Б'юті-відеоблогінг: що це таке і як на ньому заробляти

Б'юті-відеоблогінг: що це таке і як на ньому заробляти

Укрінформ

Відео-блогінг - це відео-щоденники на певну тематику: лайфстайл, новини, подорожі, робота, наука та ін. Вибирайте напрям «б'юті», якщо цікавитеся модою, готові креативити і маєте в розпорядженні відеокамеру.

Залучення аудиторії

Платформа Youtube - найпопулярніший сайт для відеоблоггінгу з початку існування цього поняття. Ресурс дозволяє створити канал і викладати б'юті-влоги на ньому. Головною передумовою для заробітку є набір підписників і регулярне завантаження контенту на канал. Краще, якщо відео виходитимуть в певні дні тижня.

Подумайте над портретом своєї цільової аудиторії і створіть контент, який буде цікавий глядачам. Наприклад, відео-уроки («туторіали»): візаж (огляд косметики або професійні секрети краси), весільний манікюр (на створення відеоролика вас надихне блог про дизайн нігтів prostonail.com), художній розпис на нігтях, варіанти зачісок. Разом з тим знайдіть унікальну «фішку» каналу, будьте безпосередні і не бійтеся експериментувати. Так ви знайдете свою впізнаваність.

  • Підготуйтеся до того, що зйомка і монтаж відео займуть більшу частину часу.

  • Працюйте над якістю відео.

  • При можливості купите якісну камеру, об'єктиви для ефектів, петличний мікрофон, прожектори для освітлення, штатив.

  • Дізнайтеся про правила зйомки, щоб «картинка» і звук були максимально приємними.

Вище перераховані базові поради по відеоблогінгу. Гарантовано розкрутити канал і заробити допоможуть додаткові майстер-класи, вебінари і курси. Допомогти в питаннях успіху на Youtube може, наприклад, AIR Академія.

Взаємодія з підписниками

Попрацюйте над мовою, щоб не запинатися на кожному слові, дотримуватися паузи, говорити чітко і послідовно. Створіть план відео по пунктам. Тренуйтеся перед дзеркалом. Згодом ви «звикнете» до камери і вже не будете потребувати поліпшення ораторської майстерності.

Взаємодійте з підписниками: просіть коментувати по темі, створіть дискусії, за допомогою конкурсів стимулюйте глядачів ділитися відео в соцмережах. Запитуйте про побажання щодо тем нових відео. Не бійтеся гнівних коментарів - «тролі» є у всіх популярних б'юті-блогерів. Навпаки, знайдіть позитивну сторону: недоброзичливці покажуть, над чим варто попрацювати, а, навчившись зводити нанівець негативні емоції, ви станете значно впевненішими в собі.

Способи заробітку

Youtube пропонує 5 способів заробітку на рекламі:

  • Партнерська програма (або «партнерка»): огляд рекламованої продукції, розміщення посилань в описі. До програми підключаються і отримують комісію за умови достатньої кількості підписників.

  • Монетизація відео за програмою YouTube. Головна умова - в відео повинні бути дотримані авторські права.

  • Банери Google Adsense в роликах - текстові блоки внизу відео. Для такого заробітку потрібно зареєструватися на сервісі Adsense. Дохід залежить тільки від переглядів реклами і кліків по ній.

  • Вставка реклами на початку і в кінці відео, розміщення прайсів на своєму каналі.

  • Пожертви (донати) на банківську карту за допомогою прямих трансляцій (стрімів). Зазвичай стрім приурочені до певних подій.

Скільки заробляють б'юті-блогери

Точні суми б'юті-блогери не розголошують, але приблизно YouTube платить 2 долари за одну тисячу переглядів. На щомісячний заробіток впливає в першу чергу кількість переглядів рекламних блоків (пропустив користувач чи ні) і кількість кліків на рекламу.

Менше впливає на заробіток кількість сумарних переглядів влогу, якість відео, активність і тематика. Кількість реклами в грудні більше, ніж влітку - відповідно б'юті-блогери отримують більше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-