5 причин пройти тест на ВІЛ сьогодні

5 причин пройти тест на ВІЛ сьогодні

Укрінформ

Жити в суспільстві і бути вільним від нього неможливо.

А сучасне суспільство — середовище складне, суперечливе і небезпечне. З одного боку твердять, що людина повинна бути толерантною, поважати чужий вибір, терпимо ставитися до нетрадиційних моделей поведінки людей. А з іншого боку така поведінка стає причиною поширення різних захворювань, породжує масу ризиків для здоров'я і життя оточуючих. «Як страшно жити», — скажете ви. Ну а що робити? Можна, звичайно, забитися в Богом забутий безлюдний куточок тайги, але і там тебе знайде підступний енцефалітний кліщ або дизентерійна паличка. Так що хочеш, не хочеш, а в цьому агресивному і несприятливому середовищі треба виживати і навчити цього своїх дітей.

Однією з грізних небезпек сучасності є ВІЛ-інфекція. Вірус імунного дефіциту людини за останні тридцять років так стрімко поширився по світу, що набув ознак пандемії. Мільйони заражених, більше 35 мільйонів померлих. І це відбувається не десь далеко, а поруч із вами. Немає держави, яка уникнула б епідемії. Найбільш постраждалими є країни Африки, США, Росія, Китай. Ризики поповнити сумну статистику значні у кожного. Тому не варто бігати від своїх страхів — це не врятує, краще мужньо подивитися їм в очі. Звичайно, мало приємного отримати за результатами аналізів статус ВІЛ-інфікованого. Але набагато страшніше, коли вірус виявиться на кінцевій стадії і діагностується синдром набутого імунного дефіциту (СНІД). У цьому випадку шанси перемогти хворобу мізерно малі. Мільйони людей по всьому світу є носіями вірусу імунного дефіциту, але не всі хворіють на СНІД. Якщо діагностика проведена своєчасно, то у людини з'являється шанс прожити нормальне життя за умови дотримання певних правил:

  • Медикаментозне лікування, що пригнічує активність вірусу і не дозволяє йому зруйнувати імунну систему людини.
  • Зміна раціону: виключення шкідливих продуктів і перехід до здорового, різноманітного і збалансованого харчування. Відмова від кави, алкоголю, суші, сирих яєць і молока.
  • Профілактичні заходи: заняття спортом, прогулянки на свіжому повітрі, водні процедури, позитивний настрій.

                      

Щоб переконатися в своєму статусі і вчасно почати лікування або заспокоїтися, отримавши підтвердження відсутності вірусу в організмі, слід здати аналізи. І чим раніше, тим краще. Перерахуємо 5 причин пройти тест на ВІЛ-інфекцію вже сьогодні:

1. Переконлива причина пройти тест — його простота і доступність. Не треба йти в спеціалізований центр, записуватися на прийом, здавати аналізи і проходити тривале обстеження. Процедура елементарна: замовляєте в інтернеті, на сайті www.testhivcasa.com домашній INSTI HIV test на ВІЛ-інфекцію, отримуєте, вивчаєте інструкцію, робите кілька нескладних маніпуляцій — і протягом 60 секунд готовий результат. Якщо це так просто, чому б не зайнятися цим вже сьогодні? У всьому світі щорічна самоперевірка на ВІЛ в домашніх умовах стає звичайною справою.

2. Подбати про себе і своє здоров'я. При наявності причин для занепокоєння: мав місце статевий контакт з малознайомим партнером без засобів запобігання хворобам; ви відвідували косметолога і не впевнені в його порядності та ретельності обробки інструментів; вам переливали кров при операції або з іншої причини.

3. Подбати про здоров'я коханої людини, з якою ви плануєте створити сім'ю. В цьому випадку перевірити треба обох, щоб була взаємна впевненість у здоров'ї партнера. Виявлення ВІЛ-інфекції у одного або обох зовсім не означає кінець відносин, хоча і таке трапляється. Якщо любов справжня, то наявність ВІЛ-статусу не тільки не руйнує, а навпаки зміцнює сім'ю. Існує безліч щасливих шлюбів, в яких один з подружжя є носієм вірусу. Просто така ситуація вимагає дотримання певних правил спільного життя.

4. Подбати про здоров'я майбутньої дитини. При плануванні народження дитини, треба бути впевненими, що крім своїх генів ви не передасте йому вірус, який з перших днів значно ускладнить життя малюка. Вірус передається від інфікованої матері як в період вагітності, так і під час пологів або грудному вигодовуванні.

5. Причина психологічна — звільнитися від страхів. Жити в постійній напрузі з думками про те, що можливо іскра пристрасті раптово скаламутила розум і закінчилася небезпечним сексом, могла стати джерелом інфікування, дуже складно. Ви прислухаєтеся до власного організму, намагаючись за зовнішніми ознаками зрозуміти, чи варто хвилюватися. Організм не подає ніяких сигналів, але душа не на місці. Щоб припинити муки, позбутися думок, які постійно гризуть і заважають спокійно жити, варто пройти домашню самодіагностику за допомогою INSTI HIV test. Даний прилад підтримується Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ). Чим раніше ви це зробите, тим більше нервових клітин збережете.

Тест на ВІЛ в домашніх умовах не поступається за точністю лабораторним дослідженням у спеціалізованому центрі. Імовірність хибнопопозитивного результату дуже мала. Але в будь-якому випадку перевірити ще раз можна і треба. Для тих, хто входить до групи ризику, тест рекомендується проходити регулярно — 1-2 рази на рік. Якщо тестування проводиться після небезпечного контакту, слід почекати від 14 днів до 3 місяців. На проникнення вірусу організм реагує не відразу, антитіла в достатній кількості виробляються імунною системою через деякий час. Цей період отримав назву «вікно». Визначити в рамках вікна вірус неможливо. Тому і негативний результат слід для вірності перевірити ще раз через 2-3 місяці. У разі позитивної відповіді на наявність ВІЛ бажано скоріше почати медикаментозне лікування, що пригнічує активність вірусу, щоб не дозволити розвинутися СНІДу. А для цього без відвідування лікаря-фахівця не обійтися. За роки вивчення вірусу медицина досягла значних успіхів, тривалість життя хворих зростає, а смертність неухильно знижується. Цілком можливо, що найближчим часом вченим вдасться нарешті створити вакцину від вірусу імунного дефіциту людини, яка дозволить повністю перемогти «чуму ХХ століття».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-