Як навчитися спати, щоб висипатися?

Як навчитися спати, щоб висипатися?

Укрінформ

Якщо кожен ранок ви відчуваєте запаморочення, а потім половину дня почуваєтеся розбитими через сонливість та біль в різних ділянках тіла, то, швидше за все, ви неправильно спите. Виправити це допоможуть наші експерти, з якими ми проконсультувалися, щоб наші читачі могли надбати необхідні знання.

Обирайте позу

Сон на спині гарно впливає на спину та суглоби, але іноді провокує сильний храп, і заважає спати домашнім. Обираючи позу на боці, віддавайте перевагу лівому, оскільки сон на лівій стороні тіла позитивно впливає на травлення. А сон на правому боці може спровокувати печію або застій жовчі.

Мікроклімат

В спальні не повинно бути сухо та жарко, оскільки пересушене повітря негативно впливає на слизову оболонку носа, і затруднює дихання. Прохлада і зволожувач повітря допоможуть правильно виспатися. Не бійтеся замерзнуть - краще скористайтеся ковдрою потепліше.

Матрац

Він повинен бути з матеріалів, що не викликають алергію та обов`язково ортопедичний. Сьогодні не проблема обрати підходящі матраци в Києві за ціною. Матрас повинен бути цілісним і не мати стиків, в які деякі частини тіла можуть провалюватись.

Подушка

Не використовуйте високі подушки, обирайте щось подібне до валика, який буде підтримувати шию на одному рівні з хребтом. Розповсюджене бажання використовувати подушку побільше викликає ряд проблем із здоров'ям - дефіцит кровообігу та проблеми з шиєю. Самий широкий асортимент правильної продукції для сну допоможе знайти інтернет-магазин Матрасон, який користується популярністю у тисяч українців.

Освітлення

Будь яке джерело світла - або нічник, або телевізор, за даними європейських вчених, негативно впливає на якість сну. Якщо можливо, вимкніть всі електронні та електричні прилади, щоб спати, то отримувати задоволення.

Одяг

Як спати правильно - в білизні, або без неї? Насправді, єдиної правильної відповіді на це запитання не існує. Головна вимога до одягу, або до її відсутності - це зручність, що, погодьтесь, є досить суб'єктивним фактором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-