Делегація ветеранів вшанувала пам’ять Героїв Крут

Делегація ветеранів вшанувала пам’ять Героїв Крут

Укрінформ

Делегація Всеукраїнської Спілки ветеранів війни спільно з товариством «Чернігівське земляцтво» в м. Києві здійснила 29 січня поїздку до села Пам’ятне Борзнянського району Чернігівської області, де взяла участь у меморіальному заході з вшанування пам’яті юних захисників Української держави, які 100 років тому загинули, боронячи Київ від більшовицької навали.

Згадаємо, що  цього дня, 29 січня 1918 року, на залізничній платформі в Крутах перебувало до 520 українських вояків, юнаків і студентів, озброєних 16 кулеметами та однією гарматою. Росіяни вдесятеро переважали, мали бронепотяг та артилерію.

Трагічна загибель студентського куреня під Крутами стала символом патріотизму і жертовності в боротьбі за незалежну Україну, прикладом для сьогоднішніх захисників незалежності та територіальної цілісності нашої держави.

Зараз, коли відбулася окупація і анексія частини території України, ті подвиги, які вже здійснило нове покоління молоді, по іншому дозволяють поглянути і на історію 100-річної давнини.

Члени  ветеранської  делегації поклали квіти до меморіалу “Пам’яті героїв Крут” та оглянули експозицію музею.

Офіційна частина заходу розпочалася з поминальної літії в пам’ять про загиблих  за рідну землю. Потім відбувся мітинг з нагоди відзначення 100-річчя бою під Крутами та вшанування пам’яті Героїв Крут, який закінчився урочистим проходженням військовослужбовців.

На завершення дійства відбулася патріотична концертна програма.

Повідомляється, що відокремлені підрозділи Всеукраїнської Спілки ветеранів війни у Харкові, Львові, Чернігові та Чернівцях також взяли участь у заходах, присвячених 100-річчю бою під Крутами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-