На Одещині в День пам’яті Героїв Крут відкрили Кам’яний хрест загиблим воїнам в АТО

На Одещині в День пам’яті Героїв Крут відкрили Кам’яний хрест загиблим воїнам в АТО

Укрінформ
У селищі Чорноморське Лиманського району відкрили пам’ятник на честь загиблих учасників бойових дій у зоні АТО. Кам’яний хрест з меморіальними плитами, на яких викарбувані імена полеглих воїнів 28 окремої механізованої бригади, встановили на території військової частини.

В урочистостях разом з представниками державної влади, депутатського корпусу, керівництвом оперативного командування «Південь», ветеранами АТО та волонтерами взяв участь завідувач Південного міжрегіонального сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Микола Сторожук.

Право відкрити монумент було надано учасникам антитерористичної операції, кавалерам ордена «За мужність» III степені сержанту Олександру Маслову та молодшому сержанту Сергію Кузьменко.

«Сьогодні ми відкриваємо пам’ятник бійцям, які загинули в антитерористичній операції. Аби кожен українець, кожен мешканець Одещини пам’ятав тих, хто віддав життя заради нашої незалежності, свободи та єдності. Наша 28 окрема механізована бригада втратила 144 бійця, майже п’ять сотень було поранено. Україна втратила тисячі. Наш обов’язок – допомагати армії, підтримувати бійців і, на жаль, увічнювати славу про героїчні вчинки тих, хто не повернувся з війни. Адже герої не вмирають, допоки пам’ять про них живе», – наголосив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов.

Створений скульпторами Віктором Тиблевичем та Климом Степановим монумент, на меморіальних плитах якого викарбувані імена полеглих, освятив військовий капелан бригади Отець Олег. Присутні хвилиною мовчання вшанувати пам’ять воїнів АТО, які віддали життя за незалежність та територіальну  цілісність Української держави. Першими поклали квіти до монументу батьки, дружини, рідні та близькі загиблих героїв.

Продовжились заходи на плацу військової частини, де в урочистій обстановці 40 ветеранам 28 мехбригади Максимом Степановим та Миколою Сторожуком були вручені відзнаки Президента України – медалі «За участь в антитерористичній операції», а 21 військовослужбовець отримав Почесну грамоту Одеської ОДА разом із грошовою премією. Також Максимом Степановим командиру бригади полковнику Зубовському О. В. були врученні сертифікати на побутову техніку для гуртожитку контрактників.

В церемонії нагородження також взяли участь голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський, голови Лиманської райдержадміністрації та райради Василь Приймак та Геннадій Тефтул, які почергово вручили діючим військовослужбовцям цінні подарунки, грамоти та грошові премії.

Завершилися заходи у будинку культури смт. Чорноморське урочистим концертом з нагоди повернення військової частини із району ведення бойових дій на Сході України до пункту постійної дислокації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-