На Чернігівщині вшанували пам’ять полеглих за свободу України

На Чернігівщині вшанували пам’ять полеглих за свободу України

Укрінформ
29 січня 2018 року представники Північного міжрегіонального сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції взяли участь в урочистостях до 100-ї річниці бою під Крутами, які відбувалися біля меморіального комплексу «Пам’яті героїв Крут», що у селі Пам’ятне Борзнянського району Чернігівської області.

Керівництво області, військові, представники силових структур та ветеранських організацій, учасники АТО, студенти та школярі, а також усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих за свободу і незалежність України та поклали квіти до Меморіалу.

В пам’ять про загиблих за рідну землю була проведена поминальна літія.

Військові та вихованці спеціалізованих навчальних закладів здійснили марш, аби віддати шану загиблим воїнам.

Протягом урочистого заходу учасники могли відвідати оглядові екскурсійні вагони, військово-історичні експозиції та виставки. Зокрема, громадська організація «Єдина родина Чернігівщини» представила пересувну виставку «Блокпост пам’яті Героїв Сіверщини».

Експозиція складається з 23 елементів — патріотичних скриньок, у минулому ящиків з-під гранат, які привезли із зони АТО. Естетичного вигляду їм допомогли надати чернігівські майстри та художники. Зокрема, на металевих пластинах зробили портрети загиблих Героїв, нанесли їхні біографічні дані, встановили підсвічування.

На території Меморіального комплексу працювали намети для обігріву та харчування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-