Розвиваємося з задоволенням: 4 поради, як вибирати іграшки

Розвиваємося з задоволенням: 4 поради, як вибирати іграшки

Укрінформ

Коли ви шукаєте іграшки, потрібно розуміти, яке сенсове навантаження вони несуть в житті дитини. Основна функція полягає не тільки в тому, щоб забезпечити розваги, а й дати корисні знання. Гра - основна форма діяльності кожної дитини, яка дозволяє йому пізнавати світ, дорослішати, розвиватися.

Кількість і якість

Батьки дуже часто купують іграшки під впливом хвилинного імпульсу. Результат буває контрпродуктивним - дитина, приголомшена занадто багатьма з них, відчуває себе розгубленою. Дослідження показують: чим менше іграшок задіє дитина, тим вище якість гри. Відзначається більш висока здатність концентрувати увагу і розвиток творчого підходу.

Завдання батьків, полягає в тому, щоб забезпечити малюка розвиваючими іграми, які не зашкодять його здоров'ю. Кожен виріб, призначений для дитини, повинен мати спеціальний символ, що позначає сертифікацію ЄС. Це означає, що даний тип іграшок був ретельно протестований, безпечний і підходить для вікової категорії, зазначеної на упаковці або етикетці.

Секрет - найважливіша річ

Для маленької дитини немає нічого більш захоплюючого, ніж розгадка "таємниць" навколишнього середовища, тому що розвиваючий килимок стане відмінним рішенням. Ця інтерактивна іграшка стимулює розумовий процес, завдяки якому малюк буде зайнятий пошуком відповіді на головне питання: "Як це працює?".

Відповідність віку

Краща іграшка для кожного малюка - це та, яка стимулює почуття. Ще одна річ, про яку слід пам'ятати, - це той факт, що в міру зростання дитини розвиваються різні навички, що варіюються в усіх вікових групах. Ось чому так важливо, щоб ігрові та освітні килимки були адаптовані до рівня розвитку. Великий вибір килимків ви знайдете на сайті Panama.

Діти у віці до 2 років пізнають світ через дотики, кольори, запахи, смаки. Рекомендовано обирати вироби з виразною текстурою і контрастними поєднаннями відтінків, оснащені звуковими ефектами. У цей час дитина починає активно використовувати пальчики, розвиваючи моторні навички, і варто її в цьому підтримати, надавши правильні іграшки: розвиваючі килимки https://panama.ua/categorys/76372/, головоломки з великими елементами і книжки-розмальовки.

Іграшка не замінить маму і тата

Правильно підібрана іграшка є дуже важливим елементом в процесі розвитку. Однак не менш важливо супроводжувати малюка на шляху знайомства з навколишнім світом. Не залишайте його наодинці з розвиваючою іграшкою, якою б унікальною вона не була, - досвід, пережитий разом з батьками незамінний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-