Переваги від запровадження дерегуляції вагонної складової  тарифу – плати за користування вагонами 
ПАТ «Укрзалізниця». Інфографіка

Переваги від запровадження дерегуляції вагонної складової тарифу – плати за користування вагонами ПАТ «Укрзалізниця». Інфографіка

Укрінформ

На погодженні міністерств економрозвитку та фінансів наразі знаходиться проект наказу Міністерства інфраструктури про внесення змін до Збірника тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом та пов’язані з ними послуги. Зміни стосуються перегляду вагонної складової тарифу – плати за користування вагонами ПАТ «Укрзалізниця» у зв’язку із відміною регулювання цього тарифу з боку держави.

Здійснення дерегуляції вагонної складової підтримав Кабінет Міністрів України розпорядженням від 01.02.2017 № 64-р «Про визнання таким, що втратило чинність, розпорядження Кабінету Міністрів України від 9 квітня 2012 року № 209-р».

Експерти вважають дерегуляцію вагонної складової тарифу важливим кроком для збалансування ринку оперування вагонами. Це дозволить, в першу чергу, зменшити середню вартість перевезення для кінцевого споживача за рахунок вирівнювання співвідношення попиту та пропозиції, усуне дефіцит вагонів на ринку.

Здійснення дерегуляції зменшить корупційні ризики, оскільки у користувачів залізничних послуг не буде підстав використовувати важелі впливу для отримання вагонів перевізника, перевезення у яких значно нижче вартості перевезення у вагонах приватних операторів.

Дерегуляція дозволить оживити ринок виробництва вагонів України, що також збільшить продажі гірничо-металургійної галузі на внутрішньому ринку та дозволить створити велику кількість робочих місць, а також покращить інвестиційний клімат в сфері будівництва вагонів.

Надходження ПАТ «Укрзалізниця» завдяки дерегуляції можуть зрости як мінімум на 1 млрд грн на рік. Припиниться дискримінація ПАТ «Укрзалізниця» як власника напіввагонів,  що дозволить покривати витрати на утримання вагонів, усуне компенсацію таких витрат за рахунок інфраструктурної складової тарифу та дозволить покращити кількість і якість рухомого складу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-