Чемпіонат Італії

Чемпіонат Італії

Укрінформ

В останні роки Серія А повертає свої втрачені позиції. Після «золотих» 1990-х і першої половини 2000-х в італійській лізі настав певний спад. Зараз же успішні виступи «Ювентуса» на євроарені знову допомогли звеличити статус чемпіонату.

У нинішньому вигляді турнір з'явився в 1929 році. Найбільш титулованими командами є:

  • Ювентус;
  • Інтер;
  • Мілан.

Гегемонія клубів з півночі країни пояснюється в першу чергу їх економічною перевагою. Інтер — єдиний клуб Серії А, який жодного разу з неї не вилітав.

Чемпіонат Італії — один з найсильніших в Європі. Серйозний удар по ньому було нанесено в 2006 році, коли за фінансові махінації «Ювентус» — найтитулованіший клуб країни — був засланий в Серію B. Це сприяло відтоку гравців з італійської першості. Тоді ж на 5 років свою перевагу встановив «Інтер». Однак «Ювентусу» вдалося повернути свої позиції, тому останні 6 розіграшів залишилися саме за туринцями.

Італійська першість на даний момент має 3 представництва в Лізі Чемпіонів. При цьому вже з наступного року квота буде розширена до 4. Чемпіонат Італії — це ліга, в якій показують не самий результативний, але видовищний футбол. Ліга Європи останнім часом стає все більш цікавою для представників Апеннінського півострова.

Ліга Європи

Друге за престижністю європейське змагання з кожним роком стає все сильніше. Чого тільки варті імена останніх переможців турніру: Атлетіко, Севілья, Манчестер Юнайтед. Керівництву УЄФА вдалося підвищити престижність трофея за рахунок того, що переможець тепер отримує пряму путівку в груповий етап Ліги Чемпіонів на наступний рік.

У груповому турнірі Ліги Європи беруть участь 48 клубів. Вони розділені на 12 груп по 4 команди. В 1/16 фіналу турніру проходять по 2 кращих з кожної групи. Там до них приєднуються 8 команд з Ліги Чемпіонів. Далі вони за кубковою системою виявляють найсильнішого в двоматчових протистояннях. Рівень суперників в Лізі Європи дещо слабший, ніж в Лізі Чемпіонів, але тут завжди можна побачити молоді таланти і безкомпромісну боротьбу.

Італійські клуби завжди прохолодно ставилися до цього турніру, але останнім часом спостерігається ряд істотних змін. Тепер всі клуби прагнуть виграти єврокубок. Сприяють цьому і хороші преміальні. У нинішньому році в турнірі беруть участь такі команди як Арсенал і Мілан, які значно підвищили його престижність. Але навіть грандам буде непросто боротися за перемогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-