Київські квартири: де шукати дешеві варіанти

Київські квартири: де шукати дешеві варіанти

Укрінформ

В столичній структурі пропозицій переважають двокімнатні квартири: в листопаді на Krysha.ua таких пропонували 47 тис. варіантів. А от серед запитів орендаторів, найчастіший – це зняти однокімнатну квартиру в Києві.

Щорічний осінній ажіотаж на столичну нерухомість потроху іде на спад: власники знизили ціни і в оголошеннях з’являються  пропозиції довгостроково зняти однокімнатну квартиру в Києві за 3,5 тисячі гривень на місяць. Це вторинне житло з мінімально необхідним ремонтом, меблями та побутовою технікою, розташоване в 10-15 хвилинах пішки від метро. 

На лівобережжі найчастіше пропонують житло біля станцій метро Позняки та Осокорки: 11 та 6 відсотків відповідно. На правобережжі лідером пропозицій є Оболонь: 5,5% від усіх оголошень.

Динаміка вартості

Середня ціна довгострокової оренди восени склала 15 400 гривень. Це найнижчий показник медіанної орендної ставки з початку року.  Сезонний літній сплеск вартості минув і середні ціни оренди знову повернулись до цифр в 15-17 тисяч гривень. 

Ціни відповідно до кількості кімнат:

  • нові однокімнатні коштують 10-11 тис.грн, «вторинка» – 9 тис.грн;
  • за двокімнатне житло просять 14-16 тис.грн;
  • три кімнати та більше: 22 – 24 тис.грн. щомісячно.

Серед районів найбільш дорогим залишається престижний Печерськ: однокімнатна тут коштує 8-13 тис.грн.

Ціни на однокімнатні по кожному району

Наприкінці осені середня вартість житла в USD склала 286$ для однокімнатного помешкання; 381$ – для двокімнатного; 466$ для трикімнатного.

Дешевше наймати однокімнатну квартиру в наступних районах:

  • Дніпровський – 241;
  • Святошинський – 250;
  • Голосіївський – 256;
  • Дарницький – 259;
  • Деснянський – 260;
  • Солом’янський – 263.

Середні за вартістю райони: Подільський та Оболонський. За однокімнатну тут просять 260$ та 315$.

Дорогі райони: Печерський і Шевченківський: орендна ставка 388$ і 340$ відповідно.

Важливі подробиці

Квартира з орендною ставкою в 4,5 тисячі при вселенні може коштувати орендаторам в 9 тисяч. Так вийде, якщо господарі попросять одразу заплатити за перший та останній місяць винайму. Якщо житло знайшли через ріелтора, то приготуйте ще до половини суми місячної вартості оренди.

Взимку важлива економія на опаленні. Зекономити допоможуть невелика площа житла, наявність утеплення та оформлена субсидія.

Потрібно враховувати, що квартир на ринку оренди достатньо, тому орендатори досить перебірливі і з легкістю змінюють житло через незручності або завелику плату. Відтак власнику квартири прийдеться самому витрачати гроші на комуналку. Щоб уникнути цього, орендодавці готові йти на певні поступки. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-