Сенсорне скло для телефона: чому виникають несправності та де шукати заміну?

Сенсорне скло для телефона: чому виникають несправності та де шукати заміну?

Укрінформ

На сучасних смартфонах виробники встановлюють загартоване скло. Це звичайне скло, яке пройшло спеціальну фізико-хімічну обробку: його нагрівали до високих температур та витримували в реагентах. Під час цього процесу трансформується структура речовини, а слабкі іони замінюються на сильніші. Таким чином скло стає міцнішим і твердішим, стійким до ударів та подряпин.

VsePlus ― тачскрін на вигідних умовах

Усі позиції в інтернет-каталозі за посиланням https://vseplus.com/product/mobilnye-telefony/104-sensornye-stekla відсортовані й представлені популярними брендами: Alcatel, HTC, LG, Huawei, Lenovo, Samsumg, Sony, Motorola, Xiaomi тощо.

Увесь товар сертифікований і має відповідну документацію. В інтернет-магазині постійно проходять акції та надаються бонуси, які дозволяють придбати товар зі знижкою. А завдяки оперативній доставці по всій території України покупець отримує сенсорне скло максимум за декілька днів.

Що варто знати і чого уникати?

Виробники електроніки прагнуть задовольнити потреби споживачів і випускати технологічно продумані та захищені з усіх боків смартфони. Проте загартоване скло має недолік: воно не здатне протистояти ударам в торець. Якщо телефон впаде екраном вниз, то скоріш за все тачскрін витримає це, але удар об кут ― вже ні.

Після падіння сенсорний екран може продовжувати працювати, навіть зазнавши значних пошкоджень. Але з часом з’являються дефекти в його функціонуванні. Тому ремонт телефону стає лише питанням часу. Найкраще звернутися до сервісного центру, де вам допоможуть замінити апарат або відремонтують його.

«Ні» тріщинам і подряпинам

Головні ознаки поломки сенсорного скла:

  • Тріщини білого кольору, помітні неозброєним оком. Увага! Чорні тріщини вказують на серйозні проблеми з дисплеєм.
  • Тачскрін перестає реагувати або реагує неадекватно на дотики користувача.
  • Подряпини та тріщини, які унеможливлюють перегляд інформації на екрані.

Як запобігти пошкодженням

Для взаємодії із сенсорним склом використовуйте лише стилус, який йде у комплекті з телефоном, або пальці. Не пристосовані до тачскріна предмети можуть його пошкодити. Для додаткового захисту екрана використовуйте спеціальні плівку або скло: вони запобігають утворенню тріщин. А для очищення тачскріна найкраще підійдуть спеціальні серветки або мікрофібра: вони дбайливо приберуть бруд та розводи від пальців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-