Підсумки вступної кампанії-2017 для дітей з Криму і Донбасу

Підсумки вступної кампанії-2017 для дітей з Криму і Донбасу

Укрінформ

У 2017 році за спрощеною процедурою вступу (через освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна») до вищих навчальних закладів України вступило 1 550 молодих людей (1 346 з Донбасу і 204 - з Криму). Це в 1,5 рази більше, ніж в минулому році (нагадаємо, у 2016 р. за спрощеною процедурою вступило 1 008 осіб (855 – з Донбасу та 153 – з Криму). У додатковій сесії ЗНО (для вступу за звичайною процедурою) взяли участь 54 ос. з Криму та 93 ос. з НПУТ Донецької та Луганської областей. Дані про кількість учасників основної сесії ЗНО відсутні. 

Збільшенню кількості студентів з тимчасово неконтрольованих та окупованих територій України в українських вишах сприяла і потужна інформаційна кампанія, яка була розгорнута ГО «Фонд «Відкрита політика» за підтримки ЮНІСЕФ, МОН, МІП, МінТОТ, УВКБ ООН. Консультанти «гарячої лінії» (яка працює з 2016 року) надали близько 2 тис. консультацій мешканцям Донбасу і Криму. Розроблено 11 покрокових інструкцій – 25 постерів і листівок українською та російською мовами. Більше 36 тис. друкованої продукції було розповсюджено, у т. ч. на КПВВ, вокзалах, Освітніх Центрах, соцслужбах. Соціальну рекламу розміщено в потягах 16 напрямків руху та у 118 вагонах Інтерсіті Укрзалізниці. Було створено 7 аудіороликів, 4 відео- та 7 анімаційних роликів (українською та російською мовами). Більше 1 400 виходів в радіоефір за червень-липень 2017 року на 10 радіоканалах. Більше 1 900 виходів в ефір на 12 телеканалах, у т.ч. мовники на тимчасово окуповані території. 

На прес-конференції «Рівний доступ до освіти громадянам з Криму та Донбасу: підсумки вступної кампанії-2017 та можливості здобути середню та професійно-технічну освіту» будуть обговорені результати вступної кампанії та можливості здобути освіти і дипломи державного зразка для дітей з тимчасово непідконтрольних Уряду територій Луганської та Донецької областей та тимчасово окупованого Криму. 

Учасники прес-конференції: 

Ірина ЖДАНОВА, керівник ГО «Фонд «Відкрита політика», канд.іст.наук 

Георгій ТУКА, заступник Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України 

Юрій РАШКЕВИЧ, заступник Міністра освіти і науки України 

Світлана КРЕТОВИЧ, завідувач Сектору переміщених ВНЗ МОН України 

Маріанна ШМУКІ, Координатор Кластеру з питань освіти України 

Ірина ЖДАНОВА підводячи підсумки інформаційної кампанії щодо рівних можливостей здобуття освіти і документів державного зразка дітьми з Криму і Донбасу зазначила: «Вступна кампанія продемонструвала, що поступ можливий лише за умови синергії. Освітні Центри, дистанційна освіта в школах - шлях отримання документів про освіту державного зразка, без яких неможливе отримання українського паспорту. Попит на українську освіту існує, в цьому неодноразово переконувалась, спілкуючись з батьками дітей на КПВВ, коли ми розміщували там інформацію. Статистика департаментів освіти Донецької, Луганської та Херсонської областей це підтверджує. Головне сьогодні – розвивати дистанційну освіту, Освітні Центри та інформувати системно протягом року про ці можливості мешканців Донбасу і Криму». 

На прес-конференції були презентовані нові інформаційні продукти «Дорожня карта «4 кроки для отримання середньої освіти в Україні» (постери, листівки, відео-інструкція), розроблені ГО «Фонд «Відкрита політика» спільно з МОН, МінТОТ, МІП за підтримки ЮНІСЕФ. 

Трансляція прес-конференції: https://www.youtube.com/watch?v=01R2W0REHnQ 

Де: Укрінформ

Коли: 19 жовтня о 12:00 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-