Святкування 200-річчя з Дня народження Бахаулли в усьому світі

Святкування 200-річчя з Дня народження Бахаулли в усьому світі

Укрінформ
21-22 жовтня 2017 року Міжнародне співтовариство бахаї відзначає 200-річчя з Дня народження Бахаулли – Засновника Віри Бахаї. 

21-22 жовтня 2017 року Міжнародне співтовариство бахаї відзначає 200-річчя з Дня народження Бахаулли – Засновника Віри Бахаї.

19 жовтня 2017 року о 12.00 у приміщенні Укрінформ релігійна громада Бахаї України проведе круглий стіл з нагоди святкування 200-річчя з Дня народження Бахаулли та запрошує лідерів духовних і релігійних організацій, представників державних і громадських установ, науковців, освітян, діячів культури й мистецтва, журналістів та усіх зацікавлених осіб.

Величні релігійні системи, що спрямовують людство протягом сторіч, бахаї розглядають, як єдину релігію, що поступово розгортається та з вік у вік оновлюється й відкривається людству, що рухається від однієї стадії колективного розвитку до іншої. Бахаулла вчить, що головна мета релігії полягає у захисті інтересів людства й у зміцненні його єдності, у поширенні духу любові та братерства між людьми. Релігія має бути джерелом любові та згоди, а не призводити до розбрату й суперечок, ненависті та ворожнечі.

Багато хто знаходить в Писаннях Бахаулли та Його предтечі Баба бачення для періоду, який переживає людство вже два століття поспіль і який наразі значно прискорюється. Цей перехід, водночас болісний і обнадійливий, веде до віку колективної зрілості людства. Настає час нашої сутнісної глобальної єдності, що складається із багатого культурного розмаїття. По мірі єднання людства цивілізація рухатиметься у напрямку миру, справедливості та процвітання, втілення мрій провидців та поетів, пророків і філософів протягом останніх століть та прагнення безлічі культур і спільнот, що складають нашу спільну історію.

Віра Бахаї є наразі другою за поширенням світовою релігією. У світі налічують понад п´ять мільйонів віруючих бахаї, які живуть практично у кожній країні планети Земля.

Після формування Організації Об´єднаних Націй багато релігійних організацій приєдналося до неї у якості неурядових організацій. Громаду Бахаї було визнано в ООН у 1947 році, і як і інші релігійні громади, представники Віри Бахаї відігравали важливу роль, надаючи поради та висуваючи пропозиції щодо визначення моральних і духовних принципів, на яких засновувалася Організація Об´єднаних Націй.

Бахаї вважають, що в даний час людство перебуває на початку нової ери, ери миру і процвітання, як і було обіцяно у Писаннях всіх світових релігій. Ключ до цього процвітання, як вірять бахаї, лежить у розпізнанні глибинної єдності істини, що складає основу релігій світу.

Офіційний сайт Всесвітної громади бахаї –        www.bahai.org

Громада Віри Бахаї в Україні –                              www.bahai.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-