«ПОЛУДНЕВА СВІТЛИЦЯ» – клуб самодопомоги ветеранів Бородянського ЦСПР

«ПОЛУДНЕВА СВІТЛИЦЯ» – клуб самодопомоги ветеранів Бородянського ЦСПР

Укрінформ
1 жовтня у Бородянському центрі соціально-психологічної реабілітації населення, що належить до сфери управління Служби,  відбулося святкове засідання «Полудневої світлиці», присвячене Міжнародному дню людей похилого віку та Дню ветерана.

Крім урочистої частини, у програмі ветеранів була і серйозна розмова про те, як ще більше охопити увагою й турботою тих, кому сьогодні найважче – старше покоління родин учасників АТО та вимушених переселенців.

Поняття якості життя лежить не лише у матеріальній площині. Переконливим підтвердженням цієї думки може слугувати найстарша у Бородянському центрі СПР за віком і терміном діяльності група самодопомоги – клуб «ПОЛУДНЕВА СВІТЛИЦЯ». Ті ветерани, які вже понад 16 років активно працюють у цьому клубі самодопомоги, відмовляються навіть згадувати про «похилий вік». Клуб людей поважного віку – так гордо позиціонують свою «Полудневу світлицю» й вибудовують у спільноті свою «поважну позицію» небайдужим ставленням, дієвістю, згуртованістю у вирішенні багатьох проблемних питань, які поставило перед нами сьогодення.

Першими у громаді району члени клубу залучили до свого живого кола тих, хто почувався самотнім, ветеранів і пенсіонерів з числа вимушених переселенців. Спілкування, співчуття, розрада й підтримка мудрих ровесників, сивочолих місцевих аксакалів допомогли їм  вижити й адаптуватися до нового непростого статусу умов проживання на новому місці, у новій громаді.

З часом особливо гостро постало питання з батьками та дідусями й бабусями бійців, які воюють на сході України. Їх важкі переживання за близьких, яким щомиті загрожує смерть, помножені на немічне здоров’я та соціальні негаразди, буквально заганяли людей у стрес та депресію, підкошуючи фізичне та психічне здоров’я.

Надаючи таким людям фахову психологічну допомогу практичні психологи Центру довірили подальший терапевтичний етап клубу самодопомоги ветеранів. І Громадська рада Клубу підтримала таку позицію. Адже спілкування з тими, хто здатний тебе зрозуміти, хто колись уже зміг пережити подібні переживання й не занапастити себе у відчаї, хто власним прикладом показує, як побороти тягар років, недугів, самотності і душевного болю – це найкоротший шлях до виходу з особистої кризи.

А літня програма спільних мандрівок «Полудневої світлиці» різними цікавими куточками України справила на старше покоління родин учасників АТО просто неймовірний позитивний вплив. Сьогодні, ці троє немолодих жіночок і один сивочолий ветеран – активні учасники «Полудневої світлиці» і на святкове засідання 1 жовтня запросили нових гостей, з якими об’єднує спільна проблема: рідна людина ще воює в АТО або вже повернулася із тягарем фізичних і психологічних негараздів. Бо на особистому прикладі переконалися: тут – у Бородянському Центрі СПР та у колі «Полудневої світлиці» – спільно легше приборкувати свої переживання, бороти проблеми, знаходити вихід із складних життєвих ситуацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-