Працівники лісу допомагають захисникам країни

Працівники лісу допомагають захисникам країни

Укрінформ
Патріотичним  заходом «Захисники лісу – захисникам Вітчизни», що відбувся  15 вересня 2017 р. у Хмельницькій області, відзначене професійне свято – День працівника лісу.

Біля дитячої школи мистецтв зібралися посланці лісогосподарських підприємств краю, керівники області та міста, представники громадськості.

Було зазначено, що працівники лісу Хмельниччини завжди підтримували наших воїнів в зоні антитерористичної операції.  В зону проведення АТО вони відправляють спорядження, побутові речі, продукти харчування, ремонтують і доставляють бійцям автомашини, побудували фортифікаційні споруди на лінії зіткнення. Понад сорока лісівників Хмельниччини брали участь в АТО.

Новим виявом допомоги стала передача відремонтованого й оновленого своїми силами автомобіля-позашляховика 95-ій окремій десантно-штурмовій бригаді, де служить син єгера Михайлівського лісництва Олега Бухти – сміливий воїн Максим.  Перед церемонією  передачі  представники духовенства  відправили молебень та освятили машину.

95-й ОДШБ було сформовано у 1993 році як  навчальний центр підготовки молодших спеціалістів аеромобільних військ. У 1995-1996 роках 95 навчальний центр переформований в 95-у окрему аеромобільну бригаду.

У 2015 році бригада реорганізована у 95 окрему десантно-штурмову бригаду. Бригада, як одна з найбільш боєготовних військових частин ЗС України, укомплектована контрактниками, з 2014 року брала активну участь в антитерористичній операції. Підрозділи бригади виконували бойові завдання практично на всіх напрямках. Перші великі втрати української армії понесла саме 95 бригада, на початку серпня 2014 року 95-та аеромобільна бригада здійснила найдовший бойовий рейд у військовій історії світу.

За виняткову особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові, п’ятеро військовослужбовців бригади нагороджені найвищою відзнакою в Україні – Герой України.

Начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Петро Пешко, вручаючи ключі від позашляховика Максимові Бухті, подякував йому та  іншим бійцям бригади за службу Вітчизні. В свою чергу, військовослужбовець за дорученням командування частини вручив нагороди Петру Пешку, директору Хмельницького ЛМГ Ігорю Бурковському й головному механіку Старокостянтинівського лісгоспу Івану Крупському за велику підтримку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-