Укргазвидобування вперше закупило метанол на Українській енергетичній біржі

Укргазвидобування вперше закупило метанол на Українській енергетичній біржі

Укрінформ

20 вересня 2017 року на ТБ «Українська енергетична біржа» пройшли перші в Україні електронні біржові торги із закупівлі метанолу в режимі коефіцієнтів, на яких ПАТ «Укргазвидобування» закупило 9 тис. тонн метанолу з прив'язкою до середньозваженими котируванням ICIS Methanol (Europe).

Торги проходили в режимі коефіцієнтів, де постачальники пропонували понижуючий коефіцієнт до котирування ICIS. За результатами торгів коефіцієнт склав 0,955, що дозволило УГД отримати вагому знижку в 4,5% при закупівлі.

Поставка товару буде здійснюватися протягом жовтня 2017 року — січня 2018 року на 5 наливних складах ПАТ«Укргазвидобування».

«Сьогодні ми вперше запустили новий біржовий інструмент, а саме електронні біржові торги в режимі торгівлі коефіцієнтами, ніж продовжили вдосконалювати механізми торгівлі вуглеводнями і нефтехімічними продуктами в Україні та надавати нові, зручні механізми не тільки для продажу, а й для закупівлі всім учасникам українського ринку. Нам особливо приємно відзначити, що наш партнер ПАТ „Укргазвидобування“ залишається лідером ринку щодо впровадження торгових інновацій і сьогодні вже не тільки ефективно реалізує власну продукцію на електронних біржових торгах, а й проводить закупівлі, економлячи значні кошти держпідприємства, використовуючи саме біржові механізми, що в свою чергу показує відмінність нового керівництва Укргазвидобування, яке проводить активну антикорупційну політику закупівель», — заявив Олександр Коваленко, генеральний директор Української енергетичної біржі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-