Вінницька молодь першою в країні моделювала роботу обласної ради

Вінницька молодь першою в країні моделювала роботу обласної ради

Укрінформ
Вінницьку обласну Раду визнано найпрозорішою в Україні, що в свою чергу передбачає відкритість для молоді. 
Саме тому 23-24 вересня вперше в Україні пройшла реалізація програми проекту моделювання роботи обласної Ради на Вінниччині в рамках ініціативи «Молодь у Раду!». Проект підтриманий програмою Democracy Reporting International «Вихід за межі Києва: посилення регіональних суб’єктів для сприяння ключовим політичним реформам» та реалізовується випускниками Школи DRI, Студентським Парламентом Вінниччини у партнерстві з Вінницькою обласною Радою.
23 вересня 36 студентів із дев’яти вишів Вінниччини провели зустріч з депутатами обласної Ради Андрієм Ковальовим та Андрієм Вигонюком, які розповіли про діяльність обласної Ради, про порядок її роботи, регламент, відповіли на запитання студентів та взяли участь у обговоренні: «Чи повинна молодь займатися політикою?». 

24 вересня відбулась зустріч з працівниками виконавчого апарату обласної Ради у форматі: «Платформа успіху - комунікативний майданчик». У її роботі взяли участь керуючий справами виконавчого апарату обласної Ради Тетяна Яременко, начальник управління юридичного забезпечення Алла Олійник, начальник управління організаційного забезпечення діяльності Ради та зв’язків з органами місцевого самоврядування Олег Романець, начальник управління з загальних питань Тетяна Пасікова, начальник відділу з питань персоналу Тетяна Мусієнко, начальник відділу аналізу обласних програм та координації роботи з учасниками АТО Максим Мартьянов, начальник управління аналітично-інформаційної роботи Ірина Ярошинська. Керуючий справами виконавчого апарату обласної Ради Тетяна Яременко детально ознайомила студентів зі структурою і порядком роботи обласної Ради, діяльністю депутатів та їхніми повноваженнями, розповіла, як формується і приймається місцевий бюджет, як проходить голосування. Працівники виконавчого апарату провели презентації своїх управлінь та відповіли на запитання студентів. 

На завершення представник програми Democracy Reporting International Василь Бабич розповів про засади успішної реалізації у політиці, учасники заходу отримали сертифікати та почали моделювати роботу обласної Ради, у якому кожний учасник зміг спробувати себе у ролі депутата. 
- Ми надали можливість молоді реальний шанс відчути себе депутатом з усіма тонкощами депутатської діяльності: комунікація, спільне прийняття рішень, протистояння ініціативам опонентів, – зазначила в.о. голови Студентського Парламенту Вінниччини Олександра Телегузова. - Такий проект-моделювання роботи стане досить корисним у прийнятті рішень вінницькою молоддю стосовно свого майбутнього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-