Нік Вуйчич разом з сотнями тисяч українців на Хрещатику відсвяткував День подяки

Нік Вуйчич разом з сотнями тисяч українців на Хрещатику відсвяткував День подяки

Укрінформ

17 вересня в столиці України відсвяткували День подяки. Сотні тисяч киян та гостей міста відвідали концерт, фестиваль соціальних проектів, взяли участь в інтерактивних розвагах, а найголовніше – зустрілися з людиною-легендою Ніком Вуйчичем, всесвітньовідомим спікером без рук і ніг, який вже вчетверте приїхав до України.

Цього дня в Київ повернулось літо – 29 градусів тепла. Така температура 17 вересня востаннє була зафіксована в 1939 році. Навіть погода в цей день сприяла тому, щоб вперше в країні відбулась така грандіозна подія – Свято подяки.

Захід розпочався о 10:00 з молитви за мир та єдність України. Денна програма була насичена цікавими подіями, серед яких: дитяча ігрова зона на свіжому повітрі, силове шоу, спортивні змагання, конкурси, розіграші з подарунками для всієї родини, розваги з героєм мультфільму «Суперкнига», вуличний кінотеатр. Яскравим символом свята стала велика мапа України, яку створили волонтери з овочів та фруктів.

Цей день став фіналом Всеукраїнського  двотижневого Автопробігу, в якому  взяли участь понад 1000 осіб, що за два тижні проїхали більше 5000 кілометрів. Величезна колона машин з усіх 24 областей країни заїхала на Хрещатик. 

В продовж дня на сцені лунали виступи естрадно-симфонічного оркестру та відомих виконавців, серед яких переможці проекту «Голос країни» Брія Блессінг, Аняня Удогво та В’ячеслав Рибіков, а також Ігор Рудий, Сергій Брикса, Артем Банар, Анна Кіндзерська, Дарина Кочанжи,  Оксана Козунь та Rulada.

Спеціально на Свято подяки в Україну прилетів всесвітньовідомий спікер Нік Вуйчич, людина без рук і ніг. Паралельно з денною програмою проходила прес-конференція для засобів масової інформації, де Нік поділився історією свого життя та відповів на запитання журналістів.

«Навіть якби я мав можливість народитись з руками і ногами, я все одно обрав би народитись таким, який я є. Адже я навчився дечому в житті: ми маємо бути вдячними за те, що в нас є. Не думай про те, що ти можеш отримати, а думай про те, що ти можеш зробити для інших. Любов – наша валюта. Зміни прийдуть, коли українці почнуть допомагати українцям», - ось такими принципами в житті керується Нік.

На зустрічі з політиками та громадськими діячами в Київській міській державній адміністрації Нік Вуйчич закликав об’єднуватись для того, аби ефективно служити людям та робити свою справу якісно.

Родзинкою насиченого дня став благодійний виступ людини-легенди Ніка Вуйчича на Хрещатику під відкритим небом, де зібрались сотні тисяч людей. Вулиця булла повністю заповнена, але всі могли побачити Ніка на екранах розташованих вздовж Хрещатику.

Щирі слова Ніка проникали в серця людей і в багатьох викликали сльози. Нік розповів про те, що дає йому силу не здаватись. Найперше - це віра в Ісуса Христа: «Страх – це одна з найсильніших емоцій. Я перемагаю мої страхи через надію на Бога. Ісус – Мій друг, і Він поруч. Коли страх паралізує нас, потрібно пам’ятати, що Бог може замінити його любов’ю». І друге – це його сім’я: «Батьки казали мені: «Нік, ти прекрасний такий, яким ти є». В нашій сім’ї головним був принцип любові один до одного». Бога і дружину Нік називає своїми головними керівниками.

Спікер розповів про любов до Бога, про силу прощення, про цінність людини, про сенс життя та надихнув українців ніколи не здаватись, не дивлячись ні нащо. Надзвичайна сила духу в словах Ніка, щира посмішка та проникливий погляд до самого кінця виступу тримали погляди людей прикутими до сцени.

Окрім українців виступ Ніка Вуйчича побачили та почули мільйони людей у 26 країнах світу завдяки прямій трансляції телеканалу «Надія». Переклад здійснювався  9 мовами, серед яких і мова жестів.

З вітальним словом зі сцени до учасників свята звернулися також депутат Парламенту Великобританії Марк Прітчард, віце-президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Валеріу  Гілецькі, президент Християнського Центру державного управління ім. Кеннеді при Конгресі США Джордж Роллер та інші поважні особи.

Насичений день закінчився спільною молитвою Ніка Вуйчича з керівниками церковних об’єднань за Україну.

Організатор Дня Подяки: оргкомітет з відзначення 500-річчя Реформації в Україні.

Організатор приїзду Ніка Вуйчича: комунікаційне агентство Key Strategy.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-