Селфі Добкіна, морський бриз від військових і Африка в Києві

Селфі Добкіна, морський бриз від військових і Африка в Києві

Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.

На півдні України цього тижня тривали українсько-американські військово-морські навчання "Сі Бриз-2017". У них було задіяно з десяток кораблів, піхоту та понад два десятки одиниць повітряної техніки.

На полігоні "Широкий лан" у Миколаївській області тривала наземна фаза навчань. Військові відпрацьовували вогневу підготовку, тактичні дії загонів, повітряно-десантну підготовку, а також стрільбу та управління вогнем артилерії. А допомагали учасникам безпілотники.

Також було реалізовано авіаційний компонент навчань. До виконання різних завдань у повітрі залучили понад 20 літальних апаратів. Учасники відпрацювали тактичні проходи літаків Р-8 Poseidon, вертольотів Мі-14, Мі-24 та Мі-8, роботу з передовими авіанавідниками Су-25. Було здійснено показовий політ на конвертоплані CV-24, імітацію ураження наземних цілей зі складних видів маневрів літаком МіГ-29, евакуацію потерпілого на вертольоті Ка-27, а також десантування морських піхотинців та рятувальної парашутно-десантної групи з Ан-2.

Масштабність "Сі Бриз-2017" спонукала і президента Порошенка відвідати Одесу.

А потім він гайнув із державним візитом до чорноморської сусідки Грузії. На фото: президенти України (ліворуч) та Грузії спілкуються під час офіційної церемонії зустрічі в Тбілісі.

Тим часом Одеса вирішила показати, що спроможна одночасно і військові навчання приймати, і культурною програмою публіку "частувати". Тут увосьме стартував міжнародний кінофестиваль. Відкриття розпочалося з червоної доріжки, а завершилося - показом фільму "Щоб бути впевненим". Цьогоріч у міжнародному конкурсі ОКМФ взяли участь 12 фільмів, у національній програмі - 6 повнометражних та 17 короткометражних. Вони змагалися за Гран-Прі - "Золотого Дюка" - та інші нагороди. На фото: гурт Dakh Daughters.

Інший культурний захід в іншій країні: в Білорусі відфестивалив "Слов’янський базар-2017". У його межах відбувся концерт "Вітає Україна!", на якому, зокрема, виступили артисти Академічного ансамблю пісні і танцю України Державної прикордонної служби України.

Переможцем Міжнародного конкурсу виконавців естрадної пісні "Вітебськ-2017" у межах фестивалю став 26-річний українець Влад Ситник. Разом з дипломом і спеціальною нагородою "Ліра" він отримав 15 тисяч доларів.

Тим часом у самому Вітебську фестивальний настрій панував усюди.

Не менш яскравою була атмосфера і в столичному навчально-розважальному агропарку "Кукулабія", куди киян і гостей столиці  знову запросив поблукати своїми стежками найбільший лабіринт України в кукурудзяному полі.

А до тих, у кого ще з дитинства залишилося стійке переконання, що ходити до Африки гуляти не треба, Африка прийшла сама. На столичному Трухановому острові відбувся показ вбрання від ганського бренду Ritas Exclusives у межах перформанса "Нaute Сouture: мода по-африканськи від Mama Africa Fest".

Футбольний сезон-2017/2018 відкрився в Одесі матчем за Суперкубок, в якому за давньою традицією зустрічалися донецький "Шахтар" і київське "Динамо". Донецька команда виявилася сильнішою. І тепер вступає в новий сезон у гарному настрої, вигравши трофей увосьме.

"Гірники" відчували себе впевненіше, а киянам нелегко було прориватися до воріт суперника. Наче, щоб "запалити" синьо-білих, динамівські фани від початку матчу почали використовувати піротехніку. Проте, це не допомогло. 

У першому ж турі  чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги "суперменами" себе відчули гравці кам'янської "Сталі", обігравши луганську "Зорю".

Не менш вправними були й учасники гонки-критеріум, організованої в межах чемпіонату України з велоспорту серед ветеранів у Харкові. У змаганнях взяли участь понад 60 велосипедистів з різних міст України. Серед них - багато майстрів спорту і майстрів спорту міжнародного класу. Найстаршому учаснику виповнилося 74 роки.

Танки бруду не бояться: в цьому випадку не бояться бруду учасники клубних змагань НТЗ "Триборство-2017", що відбулися в смт Безлюдівка на Харківщині.

А Запоріжжя вперше приймало незвичайні змагання – третій в історії України чемпіонат з мас-реслінгу.

На Луганщині тим часом відкрився скейт-парк. Кататися на скейтах, роликах і велосипедах відтепер можна в лисичанському кінотеатрі «Дружба». У ньому один із залів переобладнали під майданчик для катання з перешкодами.

Понад 100 тисяч вірян із різних куточків України два дні поспіль брали участь у Загальноукраїнській прощі в селі Зарваниця на Тернопільщині, де століттями у місцевому храмі зберігається чудотворний образ Зарваницької Божої Матері.

Тим часом тисячі католиків здійснили паломництво до Бердичева з нагоди свята Матері Божої Святого Скапулярія.

У понеділок, 17 липня, минуло три роки від дня, коли 298 невинних життів обірвалися у небі над окупованим терористами Донбасом. На фото: працівники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ під час мітингу з нагоди вшанування пам'яті жертв катастрофи МН17 у селі Грабове на Донеччині.

Ще одні трагічні роковини припали на цей тиждень. Рік тому, 20 липня, журналіст Павло Шеремет загинув у центрі Києва внаслідок підриву автомобіля. Силовики кваліфікують його загибель як умисне вбивство. Проте, відповіді на питання, хто здійснив злочин, досі немає. У цей день на розі вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького колеги й небайдужі провели акцію пам'яті журналіста під назвою #РікБезПавла.

Вже доторканний "опоблоківець" Михайло Добкін  не втримався від селфі у той час, коли Печерський районний суд Києва ухвалював рішення про обрання нардепу в якості запобіжного заходу двох місяців арешту з альтернативою внесення застави в 50 млн грн. За п'ять днів гроші на заставу дали "колеги" Добкіна – Новинський (30 млн) та Колесніков (20 млн).

Тим часом той же Печерський райсуд столиці розпочав розгляд справи за обвинуваченням голови Радикальної партії Олега Ляшка у незаконному сумісництві в 2006 році роботи народним депутатом і головним редактором одного з видань. Сам лідер "радикалів" обвинувачення на свою адресу відкидає, стверджуючи, що не поєднував дві посади. Зрештою, у п'ятницю суд закрив справу. Доказів НАЗК виявилося недостатньо.

А Солом'янський суд між тим визначив запобіжний захід нардепу Бориславу Розенблату у вигляді застави в розмірі 7 млн грн. Також його зобов'язали носити електронний браслет та здати паспорти для виїзду за кордон. Сам народний обранець заявив, що не може самотужки знайти гроші на заставу. Проте, оскільки Рада не дала згоди на арешт Розенблата, то в разі невнесення парламентарем цих коштів, правоохоронці не зможуть його затримати.

Максима Полякова ж той самий Солом'янський суд теж зобов'язав здати закордонні паспорти та носити браслет, а ось заставу призначив меншу – 304 тисячі грн.    

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Під час поїздки до Тернопільської області прем'єр-міністр України трохи перепрофілювався та спробував себе у ролі комбайнера, а також побував на фермі і погладив телят.

Відпочивальники насолоджуються каскадним масажним душем на березі солоного озера на Арабатській стрілці, що на Херсонщині.

Учасники обливають одне одного під час водяної битви в одному з фонтанів Дніпра. 

Чоловік на інвалідному візку спускається ескалатором на платформу станції метро "Майдан Незалежності" у Києві.

Показовий виступ учасника Другого фестивалю коней, організованого у межах VI етнофестивалю "Куруцфест" (Kurucfeszt), у селі Пийтерфолво на Закарпатті.

Випускник одного з харківських ВНЗ під час виконання вправи "обкатка танком" у рамках проходження навчання за програмою молодших лейтенантів запасу на базі військового факультету Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут".

Наче краєвид іншої планети. Та це лише кар'єр Полтавського гірничо-збагачувального комбінату у знаменитих своєю декомунізовною назвою Горішніх Плавнях.

Чоловіки копають сіль на поверхні рожевого озера у Херсонській області.

Суха рослинність палає на полі, розташованому на території півострова Семенівський Кут в межах Арабатської стрілки, що на Херсонщині.

Пташка летить на території Національного історико-археологічного заповідника "Кам'яна Могила", розташованого біля смт Мирне у Запорізькій області.

Національні кольори можна побачити майже усюди в Україні. А так квітне жовтий соняшник на фоні синього неба у Берегівському районі Закарпаття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-