Бородянський ЦСПР навчає дітей безпечному дозвіллю

Бородянський ЦСПР навчає дітей безпечному дозвіллю

Укрінформ
Через традиційну співпрацю із закладами освіти 120 учасників пришкільних таборів, серед яких були і діти учасників АТО, протягом червня залучилися до програми «Розвиваюче дозвілля» Бородянського соціально-психологічного центру, що належить до сфери управління Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО. 

Психологи і соціальні педагоги потурбувалися, щоб кожен із них отримав комплекс знань і навичок, аби вміти організувати з однолітками, які проводять літо вдома, цікаве й безпечне дозвілля.

Довгоочікувана радісна пора літніх шкільних канікул принесла дітворі багато вільного часу. На жаль, щороку різко зменшується обсяг можливостей для організованого і проконтрольованого дорослими дитячого відпочинку. Звичайно, діти радіють, що нарешті можна погратися досхочу, накупатися, засмагнути. Але як зробити так, щоб дитячі розваги не затьмарилися нещасними випадками? Адже під сонцем чи у водоймі, на вулиці містечка чи на лоні природи – скрізь бездумність та  бездоглядні пустощі несуть у собі чимало ризиків.

 Для того, щоб малеча легко й невимушено засвоїла модель безпечного дозвілля,  фахівці Бородянського центру СПР розробили свого часу комплексну програму дитячої активності «Розвиваюче дозвілля», яка гармонійно поєднує елементи оздоровлення, розвитку, розваг із відпрацюванням основних навичок безпечної життєдіяльності у літній період.

А щоб дітям було весело й цікаво, у  програму включено багато ігрових моментів  –  вони викликають у дітей бажання  фантазувати, приміряти на себе нові ролі, відкривати щось нове й досі непізнане. Граючись, малеча простіше засвоює корисні навички. Навіть звичайна іграшка у дитячих руках стає виразним засобом для передачі почуттів, емоцій, інструментом демонстрації нових моделей поведінки через елементи лялькового театру.

Тож кожне заняття наповнене розумовим, естетичним, практичним та цікавим змістом. Це дозволяє учасникам відчути радість та насолоду від активної роботи, дружньої командної співпраці. Після завершення заняття діти забирають із собою не лише свої поробки, а ще й пам’ятки,  буклети, іншу тематичну інформаційну продукцію, яку підготували для них фахівці ЦСПР, щоб поділитися нею з друзями.

На одному із занять дітвора висловила бажання спрямувати захисникам на Схід України свої побажання. Це трансформувалося в імпровізовану мапу, де сині й жовті дитячі долоньки прикрили від усього лихого рідну країну, а кожне полум’яне дитяче сердечко несло щире й тепле побажання безстрашним воїнам. Адже саме вони нині боронять це усміхнене безтурботне дитяче літо від найстрашнішої із небезпек.

В липні для дітей у програмі «Розвиваюче дозвілля»  продовжаться ігрові та навчальні заняття, де у невимушеній формі вони глибше освоюватимуть навички виживання під час різних непередбачуваних пригод.  А серпень буде багатий на веселі старти, козацькі забави, спортивні розваги та рухливі ігри. Варто зазначити, що участь у програмі вільна та безкоштовна.

Здоров’я – найцінніший скарб, а безпечне дозвілля – запорука хорошого здоров’я, гарного настрою та вдалих канікул.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-