На Прикарпатті відзначили 110-річний ювілей Романа Шухевича

На Прикарпатті відзначили 110-річний ювілей Романа Шухевича

Укрінформ
З цієї нагоди 1 липня у селі Тишківці Городенківського району вшановували пам’ять легендарного командира та видатного діяча українського національного визвольного руху,  генерал-хорунжого, головнокомандувача УПА Романа Шухевича.

Урочистості відбулися за участі голови облдержадміністрації Олега Гончарука, народних депутатів України Анатолія Матвієнка та Юрія Тимошенка, депутатів обласної ради, ветеранів ОУН-УПА, воїнів АТО, представника Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції в Івано-Франківській області Володимира Веркальця, а також духовенства.

Біля пам’ятника Роману Шухевичу священники відслужили поминальную панахиду. По її завершенню присутні взяли участь у пам’ятному віче «Лицар духу Нації» та покладанні гірлянди слави до пам’ятника герою.

Під час віче та в рамках обласної естафети «Воскресне волі дух і наша слава» представники братства ОУН-УПА урочисто передали прапори України та Української Повстанської Армії воїнам АТО і творчій делегації з Івано-Франківщини, які відбудуть на схід України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-