Порошенко в гостях у Трампа,

Порошенко в гостях у Трампа, "голодні ігри" Березюка і Хрещатик в диму

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.

У Маріуполі парадом відзначили третю річницю звільнення міста від бойовиків. Колона військової техніки у супроводі поліцейських авто проїхала вулицями міста.

Крім того, фотокореспондент Укрінформу побував на місцевій базі полку "Азов". На фото – військовослужбовець на тягачі МТ-ЛБ з ЗУ-23-2.

Тим часом АТО на сході нашої країни триває. На фото: краєвид з позиції розвідників ЗСУ поблизу села Троїцьке на Луганщині.

Український військовослужбовець на позиції поблизу села Жолобок на Луганщині.

У четвер, 22 червня, українці вшанували пам'ять жертв Другої світової війни.

Зустріч тижня: президент України Петро Порошенко поспілкувався у Вашингтоні з президентом США Дональдом Трампом, який запевнив у продовженні підтримки України.

Свою підтримку нашій країні вчергове продемонструвала і голова ради директорів Національного демократичного інституту США, колишній державний секретар США Мадлен Олбрайт. Відома своїми промовистими брошками політик з'явилася на зустрічі з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом з прикрасою у синьо-жовтих кольорах.

Тим часом у Раді знову закипіла робота.

Фото: Данііл Шамкін

Протягом пленарного тижня спекотно було і народним депутатам,

і журналістам.

А керівник фракції "Об'єднання "Самопоміч" у парламенті Олег Березюк у понеділок, 19 червня, в зв'язку зі "сміттєвою кризою" у Львові оголосив голодування на "підтримку львів'ян і протестуючи проти свавілля центральної влади". Наступного дня до нього біля Адміністрації Президента приєдналася віце-спікер парламенту Оксана Сироїд.

Тим часом у самому Львові тезка голодуючого нардепа - керівник управління внутрішньої та молодіжної політики Львівської облдержадміністрації Ольга Березюк - оголосила голодування під стінами Ратуші, вимагаючи від мера Садового реальних кроків для вирішення проблеми з відходами.

За даними Львівської міськради, на сьогодні у місті назбиралося понад 8,5 тис. тонн відходів, які нікуди вивезти, оскільки полігони ТПВ по всій Україні "умисно заблоковані для м. Львова". На окремих сміттєвих майданчиках виявлено перевищення шкідливих концентрацій аміаку та сірководню.

У вівторок, 20 червня, над центральними вулицями столиці здіймалися величезні стовпи диму. Горіла будівля колишнього центрального гастроному, розташована на розі Богдана Хмельницького та Хрещатика.

Масштабна пожежа, площа якої становила близько 1000 кв. м, знищила другий та третій поверхи приміщення. Крім того, пошкоджено перекриття будівлі, що перебувала на реставрації. Це - чи не єдиний будинок, який уцілів на Хрещатику після руйнувань 1941-го.

Змінений напрям руху, посилені заходи безпеки, яскраві кольори, гасла й сутички противників із правоохоронцями: так у центрі Києві провели Марш рівності.

Уперше в українському марші було використано "платформу" - машину з майданчиком, на якій танцювали травесті-артисти. Крім представників іноземних медіа, в марші брали участь представники ЛГБТ, які приїхали з інших країн.

В Одесі ж на вулицю вийшли зоозахисники. Біля будівлі Одеської міської ради провели акцію на підтримку законопроекту N5119/1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення гуманного ставлення до тварин з метою морального розвитку суспільства".

З нагоди святкування Міжнародного дня йоги у кількох містах України відбулися тематичні заходи. Так, на столичному Хрещатику провели масштабну йога-сесію "Марафон без метушні", також присвячену і 25-річчю встановлення дипломатичних відносин між Україною та Індією. 

А у Львові -  фестиваль йоги та здорового способу життя Lviv Yoga Day 2017 на площі Ринок.

Тиждень спортивний:  в Харків з'їхалися 234 атлети з 39 країн на чемпіонат Європи з боксу. Змагання в українському місті стали найчисленнішими за останні три континентальні першості. Крім того, вони вперше були кваліфікаційним відбором на чемпіонат світу, який відбудеться в Гамбурзі наприкінці серпня.

Тим часом у Дніпрі провели другий етап чемпіонату України з мотокросу-2017. У змаганнях взяли участь близько п’ятдесяти спортсменів з Дніпра, Києва, Запоріжжя, Мелітополя, Харкова, Одеси, Донецька, Олександрії, Полтави, Кропивницького, Кременчука, Жовтих Вод, Старобільська, Вінниці та Чернівців. Також були присутні представники Молдови та Білорусі.

Поки у Дніпрі здіймали хмари піску, на Київщині піднімалися в повітря учасники 65-го чемпіонату України з планерного спорту.  

Не менші відчайдухи сіли на саморобні тачки, щоб позмагатися в перегонах "Крутий спуск" у Черкасах. Пришвидшеній сумці на коліщатках конкуренцію склали бетмобіль, чотириколісні підбори, авто-лабутен. Учасників оцінювали за трьома критеріями: наскільки креативно оформлене авто, як швидко та довго воно їде.

Запорізькі ж екстремали вирішили влаштувати благодійні стрибки з Аркового мосту. Зібрані кошти запланували витратити на розвиток соціальних проектів у місті.

Крім того, в Запоріжжі попрощалися з заслуженим тренером України з боксу Юрієм Беладзе, який помер на 79-му році життя. Він, суддя Всесвітньої категорії з боксу, колись був арбітром на змаганнях разом із легендарним Мухаммедом Алі.

Тиждень мистецький: в межах Міжнародного фестивалю сучасного мистецтва Porto Franko 2017 в Івано-Франківську показали виставу "Вона – Земля" за новелами Василя Стефаника.

Також у місті презентували унікальну кінетичну виставу "…Але вітер…" від Центру сучасного мистецтва "Дах". Декораціями стали десятки метрів целофану та вентилятори. Музику утворило поєднання шумів сцени та звуків барабанів.

А тим часом у замку Паланок на Закарпатті відтворили церемонію середньовічного весілля княгині Ілони Зріні, володарки Мукачівського замку, та повстанця Імре Текелі. Гості свята мали нагоду погуляти під середньовічні музику й танці, спостерігати за поєдинками лицарів і навіть скуштувати унікальні страви, які сучасні кухарі відтворили за середньовічними рецептами.

А у Вінниці тим часом напередодні дня літнього сонцестояння, 21 червня, відтворили стародавнє свято "Коло Купала". Завзяття в перестрибуванні через вогонь, що стало одним із елементів дійства, учасникам було не позичати.

В Ужгороді ж на заході сонця на березі Ужа прихильники давніх вірувань в день сонцевороту влаштували, на їхню  думку, наближене до традиційного святкування Купала. Тут були і пускання віночків, і стрибки через вогонь, і спалення Марени, і «колесо», і навіть ходіння по вуглинах.

На заповненому, незважаючи на зливу, стадіоні "Арена-Львів" завершив свій світовий тур на підтримку дев’ятого студійного альбому "Без меж" гурт "Океан Ельзи".

Міський креатив: поки в Ужгороді створюють парасолькову алею у провулку Театральному,

харків’яни й гості міста можуть помилуватися квітковими клумбами на воді у сквері "Стрілка". Такі живі інсталяції в Харкові створюють не вперше, однак цьогоріч їх зробили динамічними. Складність полягає в тому, що доглядати за квітами можна тільки з човнів.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Відвідувачка Центру первинної медико-санітарної допомоги N2 Подільського району міста Києва заглядає у вікно реєстратури.

Літо дивовижне: відпочинковий сезон у дитячих таборах у розпалі. На фото – хлопчик під час обіду в їдальні оздоровчого табору "Орлятко" в селі Клюсівка на Полтавщині.

Діти роздивляються один із найбільших турбореактивних двигунів у світі – експонат музею авіації та високих технологій ПАТ "Мотор Січ" у Запоріжжі.

Рятувальники під час гасіння умовної пожежі в межах навчань на території дитячого оздоровчого табору "Орлятко" на Полтавщині.

Спецтехніка укладає асфальтове покриття під час капітального ремонту автомобільної дороги М-05 Київ – Одеса.

Велосипедисти їдуть пішохідним мостом через річку Уж в Ужгороді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-