Вінниччина презентує свій інвестиційний потенціал в американському бізнесу

Вінниччина презентує свій інвестиційний потенціал в американському бізнесу

Укрінформ
Офіційна делегація Вінницької області на чолі з головою ОДА Валерієм Коровієм перебуває у США, де презентує інвестиційний потенціал регіону американському бізнесу.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

Черговий день роботи делегації відзначився низкою зустрічей, зокрема, делегати відвідали Інститут маркетингу харчових продуктів (FMI), де зустрілись зі старшим Віце-президентом установи Марком Баумом та Віце-президентом Дугласом Бейкером.

FMI - американська продовольча маркетингова організація, яка формує та регулює політику безпеки харчових продуктів, зв'язки з громадськістю, освіту, дослідження та промислові програми відносин для продуктових ритейлерів і оптових торговців. Американські учасники FMI керують майже 40,000 роздрібних продовольчих магазинів і 25,000 аптек, представляючи об'єднаний обсяг щорічних продажів майже 770 млрд. $.

В ході зустрічі Валерій Коровій проінформував про експортний потенціал Вінниччини, де зазначив, що область є лідером в Україні по виробництву м’яса, молока, цукрових буряків, картоплі та плодово-ягідної продукції.

Крім того, була проведена презентація продукції вінницьких підкриємств безпосередньо їх керівниками, що зацікавило американську сторону. Саме тому, керівництво FMI надало низку порад та роз’яснень щодо виходу вітчизняної продукції на американські ринки.

Також голова облдержадміністрації Валерій Коровій, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко та начальник Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області Руслан Осмоловський мали нагоду зустрітись з директором з міжнародних зв’язків та торгівлі компанії «Monsanto» Стефані Мерфі, транснаціональної корпорації, світового лідера біотехнології рослин. Заснована  ще в 1901 році як чисто хімічна компанія, «Монсанто» за останні сто років еволюціонувала в концерн, який спеціалізується на високих технологіях в галузі сільського господарства. В Україні «Монсанто» виробляє та імпортує якісне та високопродуктивне насіння кукурудзи, ріпаку та овочів лише традиційної селекції.

В ході зустрічі Валерій Коровій акцентував увагу на потужному агропромисловому секторі Вінницької області, 1,7 млн. га якої складають орні площі, більшість з яких – високоякісний чорнозем. Він також додав, що за останні 3 роки в аграрному секторі Вінниччини було реалізовано 90 інвестиційних проектів загальною вартістю 2,3 млрд. грн.

«Ми зацікавлені в розвитку бізнесу компанії «Монсанто» на Вінниччині та цінуємо її роль у розвитку аграрного сектору. Ми будемо максимально сприяти реалізації ваших проектів на території Вінницької області», - зазначив голова облдержадміністрації.

В рамках робочої програми офіційна делегація також відвідала Американсько-українську ділову раду (USUBC), де відбулась цікава зустріч за участю фінансового директора Олексія Слюсаренка, директора з комунікацій Надії Хомазюк, американського бізнесу та представників неурядових структур.

USUBC – є приватною неприбутковою професійною асоціацією, яка представляє інтереси американських компаній, що працюють в Україні, та українських компаній, які активно просуваються на ринки США. З 1995 р. USUBC заохочує міжнародні компанії працювати та інвестувати в Україну.

Під час зустрічі Валерій Коровій презентував економічні показники Вінницької області, як інвестиційно привабливого регіону, висвітлив питання децентралізації та земельної реформи. Керівники вітчизняних підприємств на власному прикладі розповіли американським партнерам про переваги ведення бізнесу на Вінниччині, а також про співпрацю бізнесу та влади.

Члени USUBC підкреслили, що Вінницька область є цікавим регіоном для інвестування та розширення бізнесу. Вони виявили зацікавленість українськими товарами, зокрема продуктами харчування, чорними металами та цукром. Крім того, низка запитань присутніх стосувалась економічної ситуації в Україні, бінес-клімату та розвитку громадянського суспільства.

По завершенню зустрічі голова облдержадміністації Валерій Коровій дав інтерв’ю в прямому ефірі телеканалу «Голос Америки» («Voice of America»), який веде трансляцію у всьому світі з аудиторією в понад 400 млн. осіб. Очільник Вінницької області підвів попередні результати візиту офіційної делегації до США. Крім того проінформував про переваги інвестування саме у Вінницьку область та про процес проведення реформи децентралізації в Україні.

На завершення чергового продуктивного робочого дня, члени делегації зустрілись з в.о. помічника адміністратора з питань Європи та Євразії Агенства США з міжнародного розвитку USAID Марго Елліс, директором Офісу технічної підтримки Керіл Камісса, директором по справам Європи та Євразії Сюзан Кютор та співробітником USAID Елісон Кейс.

Під час зустрічі, яка пройшла на найвищому рівні за участю Надзвичайного та Повноважного Посла України в США Валерія Чалого, голова облдержадміністрації Валерій Коровій поінформував про ті проекти, які впроваджуються на Вінниччині за підтримки USAID. Зокрема, подякував за допомогу в реалізації проекту «Лідерство в економічному врядуванні» (ЛЕВ), який має на меті покращити діловий клімат шляхом втілення вагомих та сталих реформ у секторі МСП на центральному і регіональному рівнях.

Також він запропонував розробити спільний проект, який буде направлено на інформування населення області про земельну реформу, її переваги та кроки до впровадження.

Американську сторону, в свою чергу, зацікавили проекти, які впроваджуються на Вінниччині та пов’язані з внутрішньо переміщеними особами, зокрема забезпечення їх житлом та робочими місцями. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-