Самотність у Раді,

Самотність у Раді, "пухнаста" Одеса і президент в автобусі

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.

Цього тижня українці читаннями та ходою відзначили 156-ту річницю перепоховання Тараса Шевченка. Так, у Каневі сотні людей під величезним прапором України пройшли по місту на Чернечу гору.

Масштабне затримання податківців: у середу, 24 травня, під час спецоперації Військової прокуратури та Нацполіції було проведено 454 одночасні обшуки у 15 областях, під час яких затримали 23 екс-керівники обласних податкових адміністрацій. Затриманих того ж дня доставили до Генеральної прокуратури України. Їх обвинувачують у тому, що вони виконували вказівки екс-президента Віктора Януковича та екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка із організації незаконної діяльності так званих "податкових майданчиків". 

Упродовж 24-25 травня Печерський суд Києва обрав запобіжні заходи більшості фігурантів. Деяких із них, зокрема, відпустили під особисті зобов'язання, ще низку - під заставу. Зокрема, під заставу розміром 15 млн грн суд відпустив колишнього начальника Державної податкової служби в Луганській області Олександра Антіпова (на фото), в якого під час обшуку вилучили 3,8 млн дол.

У п'ятницю, 26 травня, в українських загальноосвітніх навчальних закладах відзначили Свято останнього дзвоника. Поки в небо летіли кульки від випускників,

молодші школярі з останній сил чекали настання літніх канікул.

Тим часом на спортивній базі ЦСК ЗС України, що на Трухановому острові, розпочався перший тренувальний табір української команди "Ігор Нескорених". За результатами зборів буде визначено основний склад національної збірної, який вже у вересні представлятиме Україну під час Invictus Games у Торонто.

У Запоріжжі військовослужбовці в/ч 3029 Національної гвардії України склали присягу на вірність українському народу. Участь у церемонії, крім чотирьох взводів новобранців - загалом близько 120 осіб - узяли також їхні рідні.

Водночас у столиці на День героїв, у вівторок, 23 травня, перед будівлею Національного історико-архітектурного музею "Київська фортеця" відбувся урочистий випуск 28 сержантів Військової школи командирів "Азову" ім. полковника Євгена Коновальця.

Учитися та пізнавати нове ніколи не пізно: навіть під час засідання парламенту. Тож народний депутат Андрій Кожем'якін вирішив поділитися читацькими уподобаннями з першим заступником Голови Верховної Ради України Іриною Геращенко.

Іноді ж під час пленарних засідань народним обранцям доводиться проводити час у сесійній залі наодинці.

Коли на кордоні тебе проводжає президент: Петро Порошенко, знайомлячись у середу, 24 травня, з роботою прикордонного пункту пропуску "Ягодин" у Волинській області, вирішив поспілкуватися з пасажирами рейсових автобусів. Без фото з гарантом не обійшлося.

Вихідними українські музеї запросили всіх охочих на гостини після заходу сонця – долучилися до міжнародної акції "Ніч у музеї". У рамках заходів була змога не лише роздивитися експонати за незвичного освітлення, а й стати учасниками мистецьких перформансів. Так, у Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту відбулася культурно-художня акція "Ніч в ужгородському скансені".

А в Ужгородському замку учасники театру вогню Fire Life запалювали фаєр-шоу, що стало частиною мистецького свята в новому форматі.

Тим часом до передмістя Ужгорода, в с. Сторожниця, з'їхалися українські силачі та двоє гостей з Ірану – там відбувся I етап Кубка України зі стронгмену. Фотокореспондент Укрінформу ловив емоції людей, які піднімали, носили, тягали і штовхали центнери заліза.

А ось поціновувачі двоколісних взяли участь у Всеукраїнському велодні. В Харкові з цієї нагоди, зокрема, влаштували флешмоб на площі Свободи, сформувавши вислів "Я люблю Харків". Після цього під девізом "Рулиш ти!" рушили за понад 8-кілометровим маршрутом.

У Києві ж відкрили відновлений велотрек. Він – один із найстаріших у Європі, 105-річний. Нове життя отримав після понад 10 років занепаду.

На учасників свята з нагоди довгоочікуваного відкриття, зокрема, чекало екстрим-шоу від велосипедистів.

Тим часом потужні брати двоколісних – мотоцикли – з'їхалися на фестиваль BMW Days Ukraine, що відбувся на території Міжнародного аеропорту "Харків".

А ось у Запоріжжі на Фестивальній площі вирішили влаштувати кольорове шаленство. Учасники фестивалю Color Day, а їх було понад 300, обсипали одне одного сухими різнокольоровими фарбами з трав і натуральних барвників, підкидали їх догори – робили все, аби додати місту та його жителям яскравості.

Яскраво в четвер, 25 травня, відсвяткували День Європи на Львівському бронетанковому заводі. Презентацію бойової техніки та військової атрибутики поєднали з мистецькою частиною.

У Вінниці тим часом до Дня Європи запустили фонтан планет. У центрі водограю, що має вигляд Сонячної системи, атлант тримає сонце. Навколо нього – вісім планет: Меркурій, Венера, Земля, Марс, Юпітер, Сатурн, Уран, Нептун. Ближче до алеї розмістили Плутона. Фонтан пішохідний – струмені води б’ють знизу догори.

Поки у Вінниці "запалювали" у водяному танці струмені водограю, в Харкові кружляли на танцполі учасники благодійного балу-аукціону "Коли збуваються мрії". Зібрані під час заходу кошти організатори обіцяють спрямувати на створення двох дитячих будинків сімейного типу в Дитячому містечку "Отрадне".

Погода – справа примхлива. Поки в Ужгороді квітне тюльпанове дерево,

Чорногірський хребет у Карпатах не полишають сніги.

Натомість вулиці Одеси знову вкрилися білим килимом. На зміну аномальному квітневому снігу прийшов травневий тополиний пух.

Крім того, на головній вулиці курорту – Дерибасівській – з’явилися гігантські кавун, полуниця та ананас, а також близько тисячі метеликів. Встановлення тематичних світлодіодних інсталяцій приурочили до нового, літнього, сезону.

Тим часом у КП "Запоріжелектротранс" завершуються роботи зі збирання власного першого трамвайного вагону. Водночас його старші побратими на пенсію йти не хочуть. Готові стояти до останку.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Учасники чемпіонату Закарпатської області з пожежно-прикладного спорту, що відбувся в Ужгороді.

Актори під час допрем'єрного показу вистави "Яма" за однойменною повістю Олександра Купріна на сцені Київського академічного Молодого театру.

Фасад "Будинку зі зміями та каштанами" на столичній вулиці Великій Житомирській.

Одеський Національний академічний театр опери та балету виграє в сонячному промінні.

В Одеському морському порту.

Лисеня біля нори на Київщині.

Працівник ДП "Завод імені Малишева" працює в цеху з виготовлення корпусів танків.

БТР-4Е на полігоні в селі Клугино-Башкирівка, що на Харківщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-