У Вінниці відкрили навчально-практичний центр з підготовки кваліфікованих робітників

У Вінниці відкрили навчально-практичний центр з підготовки кваліфікованих робітників

Укрінформ

У Вінницькому вищому професійному училищі сфери послуг урочисто відкрито навчально-практичний центр з підготовки кваліфікованих робітників за професією «Швачка. Кравець. Закрійник».

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

Новостворений навчально-практичний центр здійснюватиме навчання учнів за професіями швачка, кравець, закрійник. Також тут здійснюватиметься  стажування робітників підприємств швейного напряму з використанням технологічних інновацій,  стажування майстрів виробничого навчання та викладачів професійно-теоретичної підготовки навчальних закладів за галузевим спрямуванням.     Заклад також надаватиме послуги з  перепідготовки незайнятого населення, підвищення кваліфікації. Можна буде пройти у центрі й  курсову підготовку, взяти участь у тренінгових заходів; серед напрямків роботи -  залучення соціальних партнерів до підготовки робітничих кадрів для швейної промисловості через елементи дистанційної освіти.

Центр створено відповідно до наказу Департаменту освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації №58 від 13.02.2016 року на виконання наказу Міністерства освіти і науки № 1335 від 04.11.2016 року.

В урочистих заходах з нагоди відкриття центру взяли участь голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, заступник голови-директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко.

З нагоди відкриття центру, студентами навчального закладу підготовлено святковий концерт з виступами творчих колективів училища та демонстрацією колекцій одягу власного виробництва.

Розпочато урочистий захід вітальним словом голови облдержадміністрації Валерія Коровія.

«В першу чергу вітаю всіх присутніх з відкриттям чудового навчально-практичного центру з підготовки кваліфікованих робітників за такою гарною професією «Швачка. Кравець. Закрійник». Це дійсно значуща подія для навчального закладу, яка демонструє, що ми рухаємось в правильному напрямку. Нажаль, в освіті є ще багато проблем. І є багато критики. Але ми живемо в історичний час, в складний час. Впевнений, що попереду ще багато позитивних змін, і, в першу чергу, для молоді. У нас талановиті діти і висококваліфіковані фахівці,а відкриття подібного центру відкриває нові можливості для підростаючого покоління», - зазначив Валерій Коровій.

Також, з вітальним словом і побажанням професійних успіхів виступив Ігор Івасюк.

    «Сьогоднішня подія є, безперечно, знаковою для професійної освіти і для освітньої галузі області в цілому. Впевнений, що для Вінниччини відкриття такого центру є показовим. Адже підготовка кваліфікованих робітничих кадрів є одним з найважливіших чинників для економічного зростання. Знаковим є і те, що цього року на державному рівні визначено 19 професій, які є найважливішими для країни і відповідно прийнято рішення про відкриття 25 центрів, один з яких сьогодні відкрито тут, на базі вищого професійного училища. Величезна подяку керівництву та колективу училища, адже сьогоднішня подія доводить що ви професіонали і можете рухатись вперед і бути прикладом для багатьох в цій справі. Щиро вітаю з відкриттям сьогоднішнього центру і впевнений, що завдяки йому багато молодих людей зможуть повноцінно реалізувати себе у житті», - зазначив Ігор Івасюк.

Окрім того, слова вітання колективу та учням Вінницького вищого професійного училища сфери послуг висловили головний спеціаліст департаменту професійної освіти Міністерства освіти і науки України Людмила Гавриш, заступник вінницького міського голови Галина Якубович та в.о. директора Вінницького обласного центру зайнятості Світлана Аляб’єва.

В свою чергу, директор Вінницького вищого професійного училища сфери послу Лариса Ворона зазначила, що створення даного центру дасть змогу підняти престиж професії «Швачка. Кравець. Закрійник» та готувати кваліфікованих робітників, які в повній мірі відповідатимуть вимогам роботодавців.

Після завершення святкового концерту голова обласної державної адміністрації та Директор вищого професійного училища урочисто перерізали червону стрічку на знак відкриття центру та оглянули сучасне обладнання.

Як зазначається, діяльність навчально-практичного центру здійснюватиметься за участі підприємств ВАТ “Володарка”, ПП “Грація”, дизайнерської студії Володимира Подоляна, студії дизайнера Олександра Очеретного, дизайнерської студії “DESS”, які є соціальними партнерами Вінницького вищого професійного училища сфери послуг.

Для створення центру навчальному закладу виділено субвенцію на суму 330 тис. грн., яку було спрямовано на придбання обладнання, матеріалів та устаткування.

  

      

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-