Чому страхування машин відстає від прогресу в автомобільному світі та що з цим робити

Чому страхування машин відстає від прогресу в автомобільному світі та що з цим робити

Укрінформ
Кьелл Нордстрем, професор шведської школи економіки та автор бестселера «Бізнес в стилі фанк» вважає, що автомобілі стануть смартфонами на колесах і що ми — останнє покоління людей, які купують звичайні машини. 

Кьелл Нордстрем, професор шведської школи економіки та автор бестселера «Бізнес в стилі фанк» вважає, що автомобілі стануть смартфонами на колесах і що ми — останнє покоління людей, які купують звичайні машини. Сміливе пророцтво ексцентричного бізнесмена або прогноз, який відбувається на наших очах?

Автомобільні сайти все більше уваги приділяють новим технологіям та перспективним розробкам. Світле майбутнє електрокарів викликає сумніви тільки у самих упертих скептиків. Увага прогресивних читачів прикута не до чергового конкурента iPhone або Samsung Galaxy, а до конкурентів Tesla — FFZERO1 від Faraday Future або Air від Lucid Motors.

Все менше інтересу викликають «вічні» автомобільні питання із серії «який мотор краще — дизель або бензин?». Скоро автовласників буде хвилювати, що безпечніше — особисто керувати машиною або довіритися «автопілоту». Ford, Volvo та інші виробники розробляють системи автономного управління машинами для більшого комфорту і безпеки поїздок. У 2016 році автономні автомобілі Google проїхали 1 млн. км. При цьому водії рідше, ніж раніше, втручалися в управління: гуглмобілі «розумнішають».

Водії, які в курсі подій, задаються питанням, чому страхування машин відстає від прогресу в автомобільному світі? Мабуть, страхування змінюється не так стрімко, як автомобільний ринок, однак прогрес є. Наприклад, для боротьби з поширенням підроблених полісів ОСЦПВ на оригінальних бланках у 2016 році почали друкувати унікальні QR-коди. Трендом 2017 року стане замовлення полісів онлайн. Провідні страхові компанії «ПРОСТО-страхування», «альфастрахование», «Провідна» та інші вже налагодили продаж полісів через інтернет. Поступово все більше страхувальників підтримують цю тенденцію.

Спочатку водії та туристи купували страховки на сайтах компаній. Згодом з'явилися онлайн сервіси вибору страховок. Оскільки сайти вибору машин і турів користуються популярністю у людей, значить не залишаться без уваги і страхові агрегатори. Серед них одним з перших став сервіс Oh.ua. Цей сайт пропонує користувачам придбати поліси ОСАГО та «Зелена Карта», а також медичні страховки для туристів.

Переваги сервісу Oh.ua:

- вибір полісів серед пропозицій провідних компаній;

- вигідні ціни на поліси;

- бонуси та акції від компаній (наприклад, технічний асистанс у подарунок);

- безкоштовна доставка по Києву;

- оплата готівкою або платіжною карткою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-