Безвіз наш, французька весна та політ

Безвіз наш, французька весна та політ "міні-бетменів" – тиждень в об'єктиві

Фото
Укрінформ
Події семи днів, що минули, - в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.

Готуйте біометричні паспорти

У четвер, 6 квітня, Європарламент ухвалив законодавчу резолюцію, згідно з якою Україну переносять до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги для короткострокових подорожей країнами ЄС. Резолюцію підтримав 521 депутат, 75 голосували проти та 36 утрималися. Як очікується, українці зможуть вільно подорожувати до країн-членів Євросоюзу (за винятком Великої Британії та Ірландії) у червні.

А за вікном – французька весна

Чотирнадцятий фестиваль "Французька весна в Україні", який цьогоріч відбувається у дев'яти містах, відкрився у Києві 1 квітня на Софійській площі. Глядачі побачили вуличну повітряно-акробатичну виставу "Галілео". До Києва, Дніпра, Запоріжжя, Львова, Одеси, Рівного та Харкова як майданчиків для проведення дійства додалися два нові міста  - Бердичів та Івано-Франківськ. Триватиме фестиваль до кінця квітня.

Молитва за звільнення від окупантів

У всіх містах України 2 квітня відбулися молитовні заходи за мир в нашій країні та звільнення її від окупантів. Зокрема, франківчани, тернополяни долучилися до загальноцерковної молитви традиційною щорічною хресною ходою. У ній брали участь духовенство, семінаристи, представники освітніх, медичних закладів, обласної та міської влади, військові, волонтери, молодь. Особливістю ходи в Івано-Франківську стало те, що всі образи стацій хресної дороги несли військовослужбовці.

Весняний призов

З початком квітня стартував черговий призов громадян України на строкову військову службу. Триватиме він протягом двох місяців – до кінця травня. За цей час до лав Збройних сил України, Національної гвардії та Державної спеціальної служби транспорту планують  направити 14 тис. 135 чоловіків віком 20-27 років. Призовники проходитимуть строкову службу в пунктах постійної дислокації і в зону проведення антитерористичної операції на сході країни направлятися не будуть.

"Міні-бетмени" на старті

На острові Хортиця в небо після реабілітації випустили 400 кажанів, яких врятували запорізькі та харківські волонтери. Червонокнижних рукокрилих знайшли під час ремонту балкона у запорізькій квартирі та на смітнику в Дніпродзержинську. Кожен охочий зміг випустити у вільний політ "міні-бетмена".

Дві сторони одного водосховища   

Вільшанське водосховище, створене в часи будівництва унікальної гідроелектростанції одразу на двох річках – Тереблі та Ріці, – останніми роками потерпає від забруднення побутовими відходами. І якщо зазвичай туристам пропонують помилуватися спокійною гладдю синього плеса Закарпатського моря, то вже кілька років цю картину "доповнюють" купи сміття, що прибилися до берегів.

Покарання за знущання

Парламентарі на засіданні у вівторок, 4 квітня, у першому читанні ухвалили законопроект №5119-1, за допомогою якого хочуть внести зміни до деяких законодавчих актів України щодо запровадження гуманного ставлення до тварин. Документ підтримали 243 народні обранці. Ухваленню цього рішення передували мітинги зоозахисників, що відбувалися у багатьох містах України, з вимогою посилити покарання за жорстоке поводження з чотирилапими.

У разі остаточного ухвалення законопроекту, за жорстоке поводження з тваринами зможуть оштрафувати на суму до 8500 грн, а також посадити до в'язниці на строк до восьми років.

Яскраві кадри тижня

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-