У скільки обійдеться оформлення ОСЦПВ

У скільки обійдеться оформлення ОСЦПВ

Укрінформ
Будучи обов'язковим страхуванням, ОСЦПВ обходиться водіям зовсім в різні суми. Це обумовлено тим, що на кінцеву вартість оформлення автоцивілки впливає набір факторів, пов'язаних з технічними характеристиками транспортного засобу, а також історією водіння конкретного водія.

Для того, щоб розуміти, скільки коштуватиме покупка страхового полісу для вашого автомобіля, слід скористатися спеціальними інтернет-сервісами. Кращий варіант — це калькулятор ОСЦПВ.

Вираховуємо вартість автоцивілки за правилами

В кожній окремій страховій компанії вартість оформлення ОСЦПВ розраховується за одним алгоритмом. Згідно з ним ціна автоцивілки залежить від наступних факторів:

  • типу і віку транспортного засобу;
  • місця реєстрації автомобіля;
  • об’єму силового агрегату;
  • водійського стажу власника;
  • його історія водіння (кількість ДТП).

Так, автоцивілка Київ обійдеться дорожче, ніж, припустимо, в іншому регіоні України. Водій з невеликим стажем водіння також заплатить більше, ніж досвідчений шофер і так далі.

Заощадити на ОСЦПВ можуть громадяни, що відносяться до пільгової категорії населення. Повністю від обов'язкового страхування транспортного засобу звільняються учасники бойових дій, а також інваліди I групи. На 50% знижку можуть розраховувати: учасники війни, інваліди II групи, чорнобильці і пенсіонери.

В якій страховій компанії оформляти ОСЦПВ?

При виборі страхової компанії варто керуватися її діловою репутацією. Не завадить ознайомитися і з відгуками інших клієнтів, які встигли скористатися і оцінити якість надання послуг даного агентства. Їх можна знайти на офіційних сайтах компаній та на форумах автолюбителів.

Вибираючи компанію з відомим ім'ям, ви отримаєте гарантію отримання виплат в повному обсязі при настанні страхового ризику. Саме тому не варто повністю довіряти агентствам, які недавно почали вести свою діяльність на страховому ринку. Існує ризик зіткнутися з проблемами з відшкодування збитків.

У будь-якому випадку, не варто нехтувати оформленням страхування, тим більше, що ОСЦПВ є обов'язковим полісом для всіх водіїв, які проживають на території України. Його відсутність загрожує двома протоколами і штрафом в розмірі 1700 гривень. Варто зауважити, що укладення договору автоцивілки обійдеться вам значно дешевше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-