Штаб кандидата в президенти Франції заявив про кібератаки з РФ

Штаб кандидата в президенти Франції заявив про кібератаки з РФ

Укрінформ
Голова виборчої кампанії кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона Рішар Ферран заявив про сотні спроб злому комп'ютерних систем його штабу, "сліди яких ведуть до Росії".

Про це він заявив у понеділок, 13 лютого, в інтерв'ю телеканалу France 2, пише DW.com.

Він підкреслив, що за хвилею спроб зламати інфраструктуру штабу Макрона стоять "сайти, підтримувані російським урядом".

Крім того, Ферран звинуватив Москву в проведенні цілеспрямованої кампанії з дискредитації Макрона за допомогою фейковий новин у зв'язку з його проєвропейською позицією.

"Наші комп'ютерні системи, бази даних та інші сайти піддалися сотням, якщо не тисячам хакерських атак. І за дивним збігом, усі вони ведуться з-за російського кордону", - сказав начальник штабу Макрона, додавши, що кандидат вже звернувся до вищих французьких органів за допомогою, щоб виключити російський вплив на виборчу кампанію у Франції.

Він провів паралелі між тим, що відбувається в країні і діями російських хакерів в ході передвиборної гонки кандидата від Демократичної партії США Хілларі Клінтон.

Одночасно глава передвиборного штабу Макрона відзначив основну відмінність між незалежним кандидатом і його суперниками. На його думку, політик став об'єктом російської пропаганди, оскільки він зацікавлений в "сильній Європі" і готовий чинити Росії опір, в той час як інші "праві і крайні праві" кандидати більш "доброзичливі" щодо Москви.

Нагадаємо: раніше американський експерт з кібербезпеки, який очолює південноєвропейських відділ компанії FireEye, Девід Граут, сказав виданню The Financial Times, що "ті самі російські групи, які, як видно, відповідальні за злам комп'ютерів Демократичної партії США, мають бажання і можливості спробувати вплинути на вибори в Європі у 2017 році".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-