Нідерланди ініціюють створення міжнародної кіберстратегії

Нідерланди ініціюють створення міжнародної кіберстратегії

Укрінформ
Нідерланди ініціюють започаткування міжнародної кіберстратегії у зв'язку зі збільшенням кількості кібератак та поширенням дезінформації в кіберпросторі. 

Про це йдеться у листі міністра закордонних справ Нідерландів Берта Кундерса до парламенту, повідомляє сайт уряду Нідерландів. 

"Ми маємо захистити нашу ключову інфраструктуру (урядові структури, енергетичний сектор, банки) від кібератак. Для цього необхідне партерство з іншими країнами, міжнародними організаціями, ІТ-сектором, академічними та громадськими організаціями", - заявив Кундерс.

За його словами, загроза кібератак та дезінформації за останні кілька років зросла.

"Багато правил були затверджені ще у доцифрову епоху, однак хакери та широка дезінформація фейковими новинами тепер - щоденна реальність. Нам надзвичайно потрібна ясність щодо правил, щоб можна було вживати заходів", - заявив міністр.

Як повідомляє голландське видання RTL, в документі Кундерс закликав до співпраці на дипломатичному та оборонному рівні. Зокрема, як зазначається, Нідерланди виступають за впорядкування міжнародних онлайн-правил. Крім того, на думку Кундерса, НАТО має бути готовим реагувати на кібервиклики.

Як повідомлялося, раніше Нідерланди прийняли рішення на майбутніх парламентських виборах у березні відмовитися від електронного підрахунку голосів та рахувати бюлетені вручну через побоювання щодо можливих хакерських атак та впливу на виборчий процес третіх сторін, зокрема, Росії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-