Ходою та панахидою франківці вшанували подвиг Героїв Крут

Ходою та панахидою франківці вшанували подвиг Героїв Крут

Укрінформ
29 січня в Івано-Франківську пам’ять героїв бою під Крутами вшанували смолоскипною ходою.

Активісти, вигукуючи патріотичні гасла, пройшли маршрутом: Вічевий майдан – вулиця Незалежності – вулиця  Степана Бандери – Меморіальний сквер.

Біля Хреста жертвам політичних репресій священики різних конфесій відслужили поминальну панахиду за душі героїв, а потім вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

По завершенню поминальних заходів представники влади та активісти поклали квіти до могил загиблих воїнів АТО, героя Небесної Сотні Романа Гурика та могил Січових стрільців.

Подвиг перших оборонців української незалежності через десятиріччя особливо відгукується  в нашіх серцях й у сучасній боротьбі українських патріотів проти російської агресії на сході нашої держави. І це символічно, тому що і молодь у 1918 році, і сьогоднішніх захисників незалежності і територіальної цілісності України об’єднує одне – непохитна любов до своєї  землі. І тепер  пам’ять про Героїв Крут додає сил нашим хлопцям, які захищають сьогодні право на незалежність України.

“Героїчний бій під Крутами назавжди вписаний на скрижалі національної історії – передусім як приклад волелюбності та незламності українського народу. Нині, як і майже 100 років тому, країна, яка марить імперськими амбіціями, не може змиритися з існуванням незалежної України. Зараз, як і тоді, Росія розв’язала війну і заперечує свою агресію, намагаючись поширити у світі міф про внутрішній конфлікт в нашій державі. Стало традицією у День пам’яті Героїв Крут вшановувати сучасних героїв, які віддали своє життя за суверенітет і територіальну цілісність держави уже в нинішній українсько-російській війні” – наголосив у зверненні до українського народу Президент України.

У заході з вшанування пам’яті борців за українську державність брав участь і представник Служби в Івано-Франківській області Володимир Веркалець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-