2500 примірників “Пам’ятки учасникам АТО” надруковано для військовослужбовців на передовій!

2500 примірників “Пам’ятки учасникам АТО” надруковано для військовослужбовців на передовій!

Укрінформ
Це стало можливим за підтримки Донецької обласної державної адміністрації та за сприяння представника  Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції в Донецькій області.

Інформаційний посібник розроблений юристами громадської організації “Юридична Сотня” спільно з фахівцями Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, Міністерства соціальної політики, Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України. На майже 170 сторінках видання викладено вичерпну базову інформацію щодо пільг, прав, соціальних гарантій та порядку дій в певних ситуаціях.  Зауважимо, що інформацію у посібнику систематизовано для конкретних категорій: військовослужбовців, військовозобов’язаних, ветеранів війни та членів їхніх сімей. Нещодавно на сайті Служби повідомлялося про проведену у листопаді-грудні 2016 р. Службою спільно з ГО “Юридична Сотня” в областях України інформаційну кампанію з презентації брошури, що було спрямовано на посилення інформування учасників АТО про права та пільги, а також на підтримку державними органами, всіма зацікавленими організаціями та особами  цієї корисної справи.

За словами  головного спеціаліста Східного міжрегіонального відділу Державної служби (Донецька область)  Анни Адам, перші 20 примірників цієї збірки надійшли до регіону від активістів ГО “Юридична сотня” наприкінці минулого року. Але, враховуючи актуальність викладеного в ній матеріалу, виникла необхідність щодо друку більшої кількості пам’яток.

– На Донеччині триває проведення антитерористичної операції. Нині тут виконують завдання із захисту територіальної цілісності України чимало військових з різних частин та з’єднань Збройних Сил та інших військових формувань України. Тож і попит на видання такого змісту у нас великий. Відтак, за допомогою щодо друку додаткових примірників “Пам’ятки” ми звернулися до керівництва Донецької обласної державної адміністрації, яке нашу ініціативу підтримало та виділило на реалізацію цього проекту понад 20 тисяч гривень. У підсумку, світ побачили ще 2500 примірників, які зараз розповсюджуються серед воїнів через офіцерів військових комісаріатів, волонтерів та представників штабу АТО,  – розповіла Анна Адам. Вона підкреслила, що Пам’ятка обов’язково стане в нагоді як для військовослужбовців, ветеранів війни, так і для членів їхніх сімей. Адже, опираючись на нормативно-правову базу України та відомчі документи, у ній міститься необхідна інформація щодо їхніх прав і обов’язків, а також гарантій соціального захисту з боку держави, починаючи від моменту призову під час мобілізації до призначення пенсійного забезпечення.

Одже, завдяки ініціативі головного спеціаліста Служби у Донецькій області  Aнни Адам, бійці з передової зможуть отримати посібники з усіма змінами до законодавства, що відбулися до 1 грудня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-